Congressos i Jornades

VII Jornadas del Foro Español de Geoparques

Les Jornades Obertes dels Geoparcs espanyols es porten realitzant des de l’any 2014 i aquest any ja tindrà lloc la setena edició.

Cada any és un Geoparc mundial de la UNESCO el que s’encarrega de ser l’amfitrió i organitzar les jornades al seu territori amb l’objectiu de donar a conèixer el treball que es realitza als geoparcs espanyols i el que està significant aquesta figura de la UNESCO en aquests territoris.

La setena edició de les Jornades tindrà lloc al Geoparc mundial de la UNESCO Orígens, a la província de Lleida, el 3 de novembre de 2022, on hi haurà també activitats del Fòrum el dia anterior i posterior.


El Geoparc Orígens té interès en atraure congressos, jornades i sortides de camp científiques per tal de fomentar la recerca i transmetre-la a la societat.

A continuació es presenten algunes Jornades i Congressos que han tingut lloc al nostre territori.

GeoMod 2018

GeoMod és una conferència internacional bianual dedicada a la presentació i debat dels darrers resultats de modelatge analògic i numèric en Geociències.

GeoMod2018, organitzada per l’Institut de recerca Geomodels de la Universitat de Barcelona i l’Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera, consisteix d’unes jornades de treball que tenen lloc de l’1 al 4 d’octubre a Barcelona i una sortida de camp post conferència del 6 a 7 d’octubre al Geoparc Orígens, en concret a l’àrea de Coll de Nargó.

2017 Simposi Internacional de conodonts (ICOS IV) i congressos conjunts de les Subcomissions Internacionals d’Estratigrafia del Silurià (ISSS) i Devonià (SDS)

Aquesta fita celebra un triple congrés Internacional, en el qual participen 80 científics de 25 països pertanyents a la Societat Paleontològica especialitzada en Conodonts (Pander Society) i a dues subcomissions científiques internacionals dependents de la Unió Internacional de Ciències Geològiques (IUGS) (Subcomissió Internacional d’Estratigrafia del Devonià i Subcomissió Internacional d’Estratigrafia del Silurià).

El congrés celebra les jornades científiques València del 26-30 de juny 2017. També tenen lloc diferents sortides de camp: una pre-congrés als Pirineus (20-25 de Juny), amb visites al Geoparc aspirant Conca de Tremp – Montsec, una altra post-congrés a Bohèmia i els Alps Càrnics (1-9 de juliol) i una altra durant el congrés el dia 28 de juny a la localitat saragossana de Tabuenca.

L’esdeveniment està organitzat per la Universitat de València en col·laboració amb la Universitat de Càller, Universitat de Graz i l’Acadèmia de Ciències de la República Txeca.

Geological Boot Camp

2017: La segona edició del Geological Boot Camp organitzat per l’European Association of Geoscientists & Engineers, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), la Universitat de Barcelona i la University of Leeds, en cooperació amb Learning Geoscience tindrà lloc a Tremp del 27 d’agost a l’1 de setembre de 2017

2016: La primera edició del Geological Boot Camp organitzat per l’EAGE (European Association of Geoscientist and Engineers), l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) i la Universitat de Barcelona, tindrà lloc a Tremp (Pallars Jussà), del 4 al 9 de setembre 2016.

Els participants tindran l’ocasió de conèixer, de primera mà, els mètodes de caracterització i interpretació emprats actualment en la identificació d’estructures i reservoris, focalitzats principalment en els materials del Cretaci, gràcies a l’excepcional llegat geològic que trobem a la part catalana del Pirineu central (Tremp) zona candidata a Geoparc de la UNESCO.

Aquest camp de treball permetrà, als joves professionals, estar en contacte amb estudiants de tot el món, professors d’universitats i experts de la indústria. Un esdeveniment per a potenciar les relacions i les oportunitats professionals.

Et pots descarregar el fulletó informatiu: Geological Boot Camp.

Reconstructing the terrestrial end-cretaceus paleoenviroments in Europe

Del 16 al 20 de setembre de 2014, el territori projecte Geoparc Conca de Tremp – Montsec acull aquest congrés de paleontologia que aplega professionals d’arreu del món. Durant els 4 dies del congrés, a banda de les ponències tècniques especialitzades, es duran a terme activitats paral·leles obertes a tota la població. Podeu consultar la web del congrés a: http://tremp2014.icp.cat/

Comments are closed.