Patrimoni

Ens trobem en un territori reconegut com a Geoparc Mundial de la UNESCO on el patrimoni natural i cultural tenen reconeixement internacional.

El patrimoni del Geoparc es pot classificar en cinc camps principals:

  • Patrimoni geològic que inclou llocs distribuïts per tot el territori, essencials per comprendre la historia geològica i l’evolució del paisatge
  • Patrimoni paleontològic que comprèn diferents jaciments, la majoria dels quals estan classificats com a Bens Culturals d’Interès Nacional (BCIN)
  • Patrimoni miner que mostra els jaciments i punts d’explotació de minerals més significatius del territori.
  • Patrimoni natural. Integra els Espais Naturals Protegits inclosos dins el Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN), els espais Xarxa Natura 2000 i la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.
  • Patrimoni cultural inclou jaciments prehistòrics, restes romanes, arquitectura medieval i modernista, llegat industrial, espais de memòria històrica de la guerra civil i patrimoni intangible. A més conserva la qualitat del cel fosc amb distintiu Starlight en dues àrees del territori, qualificació que compta amb el suport de la UNESCO.

La conservació i protecció d’aquest patrimoni és imprescindible pel desenvolupament sostenible que promou el Geoparc Orígens.

 


Llocs d’Interès Geològic del Geoparc Orígens


Visita la web de l’IGME i descobreix el programa “Apadrina una roca”

Ves a youtube i coneix els LIGs del Geoparc Orígens que pots apadrinar

Encara no saps com apadrinar una roca? En aquest vídeo t’ho ensenyem:

Comments are closed.