Camp de Treball

Reading life in the rocks

“Reading Life in the Rocks” és un Camp de Treball Internacional que es porta duent a terme al territori Geoparc des de l’any 2013 amb l’objectiu de recuperar el seu ric patrimoni natural i cultural.

Des de l’any 2017 el Camp està organitzat per la CRUC, ve liderat pel Geoparc Orígens i té lloc a Talarn.

Es poden consultar tots els Camps de treball Internacional a Catalunya

Imatge 2

2021: 8a edició

Aquesta edició proposa treballs de recuperació al municipi de Talarn i Salàs de Pallars en continuació amb les edicions anteriors i Baix Pallars. Llegeix la notícia

2019: 7a edició

Els voluntaris d’aquest projecte s’ocuparan de la intervenció de diferents tasques dins el Geoparc Orígens

  • SALÀS de PALLARS: treballs a l’ermita de Sant Cebrià
  • SENTERADA:  Arranjament del camí de Naens a Bruguet
  • TALARN: actuacions al voltant del pou de gel

Llegeix la notícia

2018: 6a edició

Els voluntaris d’aquest projecte s’ocuparan de la intervenció de diferents tasques dins el Geoparc Conca de Tremp – Montsec i en el marc de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural

  • SALÀS de PALLARS: treballs a l’ermita de Sant Cebrià
  • TREMP:  Arranjament del camí que va de Tremp a Claret
  • TALARN: Recuperació de l’entorn de les arcades de pedra que sustenten el camí de la Ruqueta

Llegeix les notícies: notícia 1, notícia 2, notícia 3

2017: 5a edició

Els voluntaris d’aquest projecte s’ocuparan de la intervenció de diferents tasques dins el projecte Geoparc Conca de Tremp – Montsec.

  • El patrimoni paleontològic d’Isona i Conca Dellà (rentat i triatge de sediments, restauració i conservació dels jaciments paleontològics, conservació dels senyals del Museu de la Conca Dellà)
  • El patrimoni miner del municipi de Torre de Capdella (adequació de camins, arranjament d’antigues vies de vagonetes, identificació de l’itinerari);
  • El patrimoni natural i  paisatgístic de Talarn (senyalitzar i mantenir senders).

2013 – 2016: 1a – 4a edició

Des de l’any 2013 i fins al 2016 s’ha portat a terme el Camp de Treball Internacional de geologia  Reading life in the rocks organitzat per l’Ajuntament de Tremp i la Fundació Catalana de l’Esplai.

El projecte enllaça l’estudi i la divulgació de les Ciències de la Terra, atès la importància que tenen a la Conca de Tremp per la seva riquesa geològica i paleontològica, amb accions de servei a la comunitat. En les darreres edicions s’han dut a terme diferents intervencions dins el projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec, com per exemple a la zona dels Nerets de Vilamitjana, un indret d’interès cultural, paisatgístic i paleontològic del municipi.

La proposta s’adreça a joves d’arreu del món d’edats compreses entre els 18 i els 25 anys i cada edició té un màxim de 24 participants.

Noticia a TV3 de l’edició de l’any 2013

Comments are closed.