Recursos per escoles i instituts

Es poden demanar les activitats als Centres de Recursos Pedagògics del Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alt Urgell i Noguera.

Educació infantil i cicle inicial de primària

Orígens 3-8: l’espai on comença la mirada científica

Disponible properament.

Tres espais per despertar la mirada científica ubicats al Museu de la Conca Dellà (Isona), Centre d’Interpretació del Montsec de Meià (Vilanova de Meià) i Dinosfera (Coll de Nargó).

Els poders del riu

Disponible properament.

Quins poders tenen els rius? Ho descrobrirem a través de diferents espais d’experimentació que simulen el curs del riu.

Adaptable a les zones d’esbarjo d’educació infantil.

Cicle mitjà de primària

“Les Guardianes i els Guardians del Geoparc Orígens”

El Geoparc Orígens està en perill! Necessita la vostra ajuda per protegir la Roca Mare! Per aconseguir-ho haureu de superar diferents proves i treballar en equip!! Molta sort i força!!!

Escape room destinat a cicle mitjà de primària amb l’objectiu d’obtenir els coneixements i conceptes bàsics sobre el Geoparc Orígens.

Cicle superior de primària i primer cicle d’ESO

Maleta didàctica: “Un Geoparc de Pel·lícula”

El Cofre de la Prehistòria

El Cofre de la Prehistòria del Geoparc mundial UNESCO Orígens i zona d’influència. L’objectiu és comprendre què ens fa humans des de la prehistòria, analitzant objectes recreats de jaciments arqueològics. Aquests objectes permeten apropar l’alumnat a diferents aspectes de la vida de les societats prehistòriques (economia, alimentació, tecnologia, pensament simbòlic, comunicació,…). Aquesta oferta educativa neix del treball conjunt entre el Camp d’Aprenentatge de la Noguera, el Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera i el Geoparc Orígens

Batxillerat

Treballs de recerca

Cada curs, el Geoparc ofereix als estudiants de batxillerat una sèrie de propostes per realitzar treballs de recerca en l’àmbit del Geoparc mundial UNESCO Orígens sobre geologia, astronomia, paleontologia, arqueologia, patrimoni cultural o fauna i flora.

Guies de lectura del Geoparc Orígens

Activity book: Where stones talk

*Materials en anglès

L’Activity book: Where Stones Talk (10-14 anys) -en anglès- va ser creat per alumnes de 4t ESO de l’INS Tremp per promoure l’edifici “El Rovellat”, la Seu Científica del Geoparc Orígens (CST Pirineus de l’ICGC a Tremp) en el marc dels projectes “Apadrinem el nostre patrimoni” i “Plurilingüisme”.

Quadern creat per l’INS de Tremp i distribuït sota llicència CC BY 4.0

Comments are closed.