Serveis educatius al Geoparc

El Geoparc mundial UNESCO Orígens té un àmbit territorial dins de 4 comarques.

Per aquest motiu, a nivell educatiu, es coordinen les activitats i propostes didàctiques amb les diferents institucions educatives d’aquest territori.

Servei Educatiu Alt Urgell

Centres de Recursos Pedagògics

Cada any des del Centre de Recursos Pedagògics del Pallars Jussà es publica el Pla Comarcal d’Educació on s’hi pot trobar tota l’oferta didàctica de la comarca, on hi ha incloses les activitats que ofereix l’CdA Tremp, diferents museus i centres, i les que ofereix directament el Geoparc.

Camps d’aprenentatge al Geoparc

Els camps d’aprenentatge (CdA) ofereixen activitats didàctiques innovadores que poden ser de més d’un dia o d’un dia.  Estan integrats a la xarxa de Camps d’Aprenentatge i Entorns d’Aprenentatge del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Camp d’Aprenentatge de Tremp (CdA Tremp)

Servei educatiu de suport a la docència que ofereix activitats relacionades amb la geologia i la paleontologia, la història i la hidroelectricitat. En la gestió i el funcionament d’aquest Camp també hi estan implicats l’Ajuntament de Tremp, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i el Servei Educatiu dels Pallars que hi aporten diferents recursos i suports.

Camp d’Aprenentatge de la Noguera (CdA Noguera)

Aquest servei educatiu, que té la seva seu a Sant Llorenç de Montgai, ofereix la possibilitat de fer estades de 2 a 5 dies o sortides d’un dia a l’alumnat dels centres docents d’educació infantil, primària i secundària de Catalunya a les instal·lacions situades a Sant Llorenç i a altres espais de la comarca de la Noguera. Treballa en els àmbits de l’arqueologia i la prehistòria, la guerra civil, i el paisatge i l’entorn natural.

Comments are closed.