Gastronomia

La gastronomia local del Geoparc ofereix una àmplia varietat de productes que formen part de la dieta mediterrània com l’oli, les fruites i verdures, o el vi.

Girella

Productes locals

A més, cal destacar productes com el corder de la raça local xisqueta, els productes carnis elaborats com la girella o el xolís, i les coques de recapte (a base de pa i verdures).

Vins

Els àpats al Geoparc es poden maridar amb els vins de muntanya que ofereix la zona. Alguns s’elaboren a la mateixa roca mare o inclouen imatges de fòssils en les seves etiquetes com a homenatge al ric patrimoni paleontològic de la zona. Destaquem els cellers amb conveni amb el Geoaparc Orígens amb vins amb sabor a geologia: El Vinyer, Sauvella i Vila Corona.

005_aliments-pallars-logop

Al teu gust

La majoria dels productes agroalimentaris i restaurants de la zona són promocionats per la marca de qualitat local AL TEU GUST, aliments del Pallars, que té l’objectiu de preservar els productes tradicionals, dinamitzar l’economia local i la conservació dels paisatges agrícoles.

Cal destacar l’organització del festival gastronòmic CordeVi amb un bon calendari d’activitats durant la tardor.

Comments are closed.