Gastronomia

La gastronomia local del Geoparc ofereix una àmplia varietat de productes que formen part de la dieta mediterrània com l’oli, les fruites i verdures, o el vi.

Girella

A més, cal destacar productes com el corder de la raça local xisqueta, els productes carnis elaborats com la girella o el xolís, i les coques de recapte (a base de pa i verdures).

Plantes aromàtiques

Així mateix, es pot conèixer la varietat i importància de plantes aromàtiques al Parc de les Olors de Claverol, entitat col·laboradora del Geoparc.

Vins

Els àpats al Geoparc es poden maridar amb els vins de muntanya que ofereix la zona. Alguns s’elaboren a la mateixa roca mare o inclouen imatges de fòssils en les seves etiquetes com a homenatge al ric patrimoni paleontològic de la zona. Destaquem els cellers amb conveni amb el Geoaparc Orígens amb vins amb sabor a geologia: El Vinyer, Sauvella i Vila Corona.

005_aliments-pallars-logop

Al teu gust

La majoria dels productes agroalimentaris i restaurants de la zona són promocionats per la marca de qualitat local AL TEU GUST, aliments del Pallars, que té l’objectiu de preservar els productes tradicionals, dinamitzar l’economia local i la conservació dels paisatges agrícoles.

Cal destacar l’organització del festival gastronòmic CordeVi amb un bon calendari d’activitats durant la tardor.

Comments are closed.