Xarxa Mundial de Geoparcs

logoGGN_002

La Xarxa Mundial de Geoparcs (GGN) és una organització internacional, no governamental, sense ànim de lucre que proporciona una plataforma de cooperació entre els Geoparcs. Reuneix agències governamentals, organitzacions no governamentals, científics i comunitats de tot el món en una associació mundial única i opera d’acord amb els reglaments de la UNESCO.

La Xarxa Mundial de Geoparcs proporciona una plataforma de cooperació i intercanvi entre experts i professionals en matèria de patrimoni geològic a escala mundial. Serveix per desenvolupar models de bones pràctiques per a incorporar en estratègies de desenvolupament econòmic sostenible basades en el patrimoni geològic.

La Xarxa Mundial de Geoparcs opera en estreta sinèrgia amb altres figures de la UNESCO, com ara els Llocs Patrimoni de la Humanitat (WHS) i la Xarxa Mundial de Reserves de Biosfera (Programa MAB), empreses nacionals i internacionals i organitzacions no governamentals que treballen en la conservació del patrimoni geològic.

La col·laboració entre els Geoparcs és una component important de la Xarxa Mundial de Geoparcs Nacionals. La UNESCO anima a qualsevol forma de cooperació, especialment en els camps de l’educació, la gestió, el turisme, el desenvolupament sostenible i la planificació regional entre els membres de la Xarxa.

Us podeu descarregar les Directrius i criteris per Geoparcs Nacionals que busquen assistència de la UNESCO a la Xarxa Mundial de Geoparcs.

L’any 2023 la Xarxa Mundial inclou 195 Geoparcs en 48 països diferents.

La llista dels Geoparcs mundials UNESCO s’actualitza anualment.

Comments are closed.