El Geoparc Orígens té interès a atraure congressos, jornades i sortides de camp científiques per tal de fomentar la recerca i donar-la a conèixer a la societat.
A continuació es presenten algunes jornades i congressos que han tingut lloc al nostre territori.
20è Congrés de l’Associació Europea de Paleontòlegs de Vertebrats
![20è Congrés de l’Associació Europea de Paleontòlegs de Vertebrats](https://www.geoparcorigens.cat/wp-content/uploads/EAVP_2023-1024x342-1-300x100.jpg)
El 20è Congrés de l’Associació Europea de Paleontòlegs de Vertebrats (EAVP) se celebra a Sabadell entre el 26 de juny i l’1 de juliol de 2023.
Inclou una sortida de camp el dia 1 de juliol pel territori del Geoparc Orígens, on es dona a conèixer la riquesa i diversitat fòssil dels jaciments del Cretaci continental del sud dels Pirineus. Seguint el recorregut del projecte de divulgació titulat ‘Dinosaures dels Pirineus’ i on també s’ofereixen experiències noves i immersives generades dins del projecte VIGEOCULT, que transporten els participants als ambients continentals de finals del Cretaci.
VII Jornades del Fòrum Espanyol de Geoparcs
![](https://www.geoparcorigens.cat/wp-content/uploads/Poster-Jornadas-abiertas-Geoparques_cat-1-724x1024-1-212x300.jpg)
La setena edició de les Jornades Obertes dels Geoparcs espanyols té lloc al Geoparc mundial de la UNESCO Orígens, a la província de Lleida, el 3 de novembre de 2022; també es duen a terme activitats del Fòrum el dia anterior i posterior.
Aquestes Jornades es realitzen des de l’any 2014.
Cada any un Geoparc mundial de la UNESCO s’encarrega de ser l’amfitrió i organitzar les jornades al seu territori amb l’objectiu de donar a conèixer la feina que fan els geoparcs espanyols i la repercussió d’aquesta figura de la UNESCO en aquests territoris.
GeoMod 2018
![](https://www.geoparcorigens.cat/wp-content/uploads/geomod_2018.jpg)
GeoMod és una conferència internacional bianual dedicada a la presentació i debat dels darrers resultats de modelatge analògic i numèric en Geociències.
GeoMod2018, organitzada per l’Institut de recerca Geomodels de la Universitat de Barcelona i l’Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera, consisteix d’unes jornades de treball que tenen lloc de l’1 al 4 d’octubre a Barcelona i una sortida de camp post conferència del 6 a 7 d’octubre al Geoparc Orígens, en concret a l’àrea de Coll de Nargó.
2017 Simposi Internacional de conodonts (ICOS IV) i congressos conjunts de les Subcomissions Internacionals d’Estratigrafia del Silurià (ISSS) i Devonià (SDS)
![](https://www.geoparcorigens.cat/wp-content/uploads/1st-Circular-ICOS-2017_0-300x186.jpg)
Aquesta fita celebra un triple congrés Internacional, en el qual participen 80 científics de 25 països pertanyents a la Societat Paleontològica especialitzada en Conodonts (Pander Society) i a dues subcomissions científiques internacionals dependents de la Unió Internacional de Ciències Geològiques (IUGS) (Subcomissió Internacional d’Estratigrafia del Devonià i Subcomissió Internacional d’Estratigrafia del Silurià).
El congrés celebra les jornades científiques València del 26-30 de juny 2017. També tenen lloc diferents sortides de camp: una pre-congrés als Pirineus (20-25 de Juny), amb visites al Geoparc aspirant Conca de Tremp – Montsec, una altra post-congrés a Bohèmia i els Alps Càrnics (1-9 de juliol) i una altra durant el congrés el dia 28 de juny a la localitat saragossana de Tabuenca.
L’esdeveniment està organitzat per la Universitat de València en col·laboració amb la Universitat de Càller, Universitat de Graz i l’Acadèmia de Ciències de la República Txeca.
Geological Boot Camp
![](https://www.geoparcorigens.cat/wp-content/uploads/GeoBootCamp17-scaled-1-190x300.jpg)
2017: La segona edició del Geological Boot Camp organitzat per l’European Association of Geoscientists & Engineers, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), la Universitat de Barcelona i la University of Leeds, en cooperació amb Learning Geoscience tindrà lloc a Tremp del 27 d’agost a l’1 de setembre de 2017.
2016: La primera edició del Geological Boot Camp organitzat per l’EAGE (European Association of Geoscientist and Engineers), l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) i la Universitat de Barcelona, tindrà lloc a Tremp (Pallars Jussà), del 4 al 9 de setembre 2016.
Els participants tindran l’ocasió de conèixer, de primera mà, els mètodes de caracterització i interpretació emprats actualment en la identificació d’estructures i reservoris, focalitzats principalment en els materials del Cretaci, gràcies a l’excepcional llegat geològic que trobem a la part catalana del Pirineu central (Tremp) zona candidata a Geoparc de la UNESCO.
Aquest camp de treball permetrà, als joves professionals, estar en contacte amb estudiants de tot el món, professors d’universitats i experts de la indústria. Un esdeveniment per a potenciar les relacions i les oportunitats professionals.
Et pots descarregar el fulletó informatiu: Geological Boot Camp.
Reconstructing the terrestrial end-cretaceus paleoenviroments in Europe
![](https://www.geoparcorigens.cat/wp-content/uploads/Congres_Paleo2014-300x173.jpg)
Del 16 al 20 de setembre de 2014, el territori projecte Geoparc Conca de Tremp – Montsec acull aquest congrés de paleontologia que aplega professionals d’arreu del món. Durant els 4 dies del congrés, a banda de les ponències tècniques especialitzades, es duran a terme activitats paral·leles obertes a tota la població. Podeu consultar la web del congrés a: http://tremp2014.icp.cat/