Turisme gastronòmic

Assaboreix el Geoparc

Als restaurants i comerços del Geoparc es degusta la gastronomia local en tota la seva diversitat. Productes mediterranis, com l’oli d’oliva, les fruites, les verdures i el vi es fusionen amb productes autòctons del Pirineu com el corder de raça xisqueta, la girella o el xolís.

Enologia

Visites a cellers locals i venta de vins elaborats en una terra amb molta història.

Productes locals

Embotits, carns, formatges, olis d’oliva extra i venta de productes típics dels Pirineus Catalans.

Restauració

Cartes i menús que ofereixen productes locals, cuinats seguint les receptes tradicionals del territori.

  • Al Teu Gust, Aliments del Pallars. Organitzadores sobre un tractor.
    • Turisme gastronòmic
    • |
    • Visites guiades, tallers i restaurants

    Al Teu Gust, aliments del Pallars

    Programa de dinamització i suport al sector agroalimentari que es desenvolupa al Pallars Jussà.

    Més informació
  • Hotel Terradets.Interior del restaurant amb vistes al pantà de Terradets.
    • Turisme gastronòmic
    • |
    • Visites guiades, tallers i restaurants

    Hotel Terradets

    Situat als peus del Montsec, aquest negoci familiar ofereix una àmplia carta basada en productes de proximitat, amb arrels pallareses i catalanes.

    Més informació
  • Cal Jou. Inés, propietaria, asseguda a la barra.
    • Turisme gastronòmic
    • |
    • Visites guiades, tallers i restaurants

    Restaurant Cal Jou

    Restaurant tradicional ubicat al poble de Conques, a una casa rehabilitada. Ofereix carta i menús amb producte local i promouen activitats socioculturals i de dinamització del territori com concerts i vermuts musicals.

    Més informació
  • Cuina Ester. Interior del local amb el mostrador dels plats preparats. Encarregada venent.
    • Turisme gastronòmic
    • |
    • Visites guiades, tallers i restaurants

    Cuina Ester per emportar

    Elaboració de plats amb aromes i sabors que fusionen la tradició amb la creativitat culinària. Barreja de gastronomia local amb plats que permeten viatjar pel món.

    Més informació
  • Castell d'Encús. Persones realitzant la visita guiadaa les vinyes. Vistes de la Conca de Tremp.
    • Enologia
    • |
    • Turisme gastronòmic

    Visita a les vinyes de Castell d’Encus

    Visita enològica a les vinyes, al celler i a la micro-reserva de Castell d’Encús, una reserva natural privada on els cups de pedra, el paisatge, l’experimentació i la recerca incansable prenen força.

    Més informació
  • Oliveres Sodelplana. Vistes del Montsec de Rúbies.
    • Turisme gastronòmic
    • |
    • Visites guiades, tallers i restaurants

    Visita a l’explotació agrícola Sodelplana

    Visita les instal·lacions de producció de mel i oli i la finca d’oliveres, produccions típicament mediterrànies, en zones de muntanya com la Vall de Barcedana.

    Més informació

Tasta els nostres productes

  • Formatges Tros de Sort. Tupí.

    Formatge tupí de Sort

    Tupí elaborat partir dels seus formatges curats barrejats amb oli d’oliva verge extra i aiguardent de manera que es provoca una segona fermentació, de textura cremosa, amb sabor fort, llarg i persistent.

    Veure producte
  • Molí la Vansa. Oli d'oliva verge extra. Bodegó de tres ampolles difrerents d'oli.

    Oli d’oliva Molí de la Vansa

    Oli d’oliva verge extra de la varietat Verdiell, una varietat autòctona del peu de la serra del Montsec a la comarca de la Noguera.

    Veure producte
  • Ctretze. Interior de la fàbrica de cervesa dels Pirineus

    Cervesa Ctretze Pirineus

    Cervesa Ctretze Pirineus va inaugurar la seva fàbrica l’any 2014, ubicada a la Pobla de Segur. Les seves cerveses estan inspirades en el territori i elaborades amb l’aigua dels Pirineus, que li dona un distintiu de qualitat al seu sabor. A més d’una cerveseria, la fàbrica Ctretze és un espai cultural que ofereix una gran…

    Veure producte
  • Casa Masover. Carn de vedella Bruna.

    Vedella Bruna dels Pirineus de Casa Masover

    Casa Masover garantitza que el 100% de les seves vedelles han estat criades a la seva explotació i en una zona privilegiada a Buira, Vall de Manyanet, Pallars Jussà, Pirineu de Lleida. La seva alimentació de pastura y forratge està produïda en la seva totalitat en la mateixa explotació.

    Veure producte
  • Embotits de Cal Tomàs. Xolís, fuet i mini secallonetes en un fons blanc.

    Embotits ecològics de Cal Tomàs

    Elaboració d’embotits, amb porc ecològic i seguint receptes tradicionals.

    Veure producte
  • Cal Tomàs. Bistecs de vedella penjats d'uns ganxos.

    Vaca i vedella ecològica de pastura de Cal Tomàs

    Vaca i vedella de ramaderia ecològica basada en l’agricultura regenerativa. No llauren els camps per evitar l’erosió i implanten pastures perennes per tal de proveir l’alimentació de les seves vaques i vedells, basada en el 85% en farratge. Les pastures naturals aconsegueixen una carn de qualitat, saludable i de sabor diferencial.

    Veure producte
  • Sodelplana. Mel de La Vall. Pot de mel amb etiqueta.

    Mel de mil flors de Sodelplana

    Mel crua miltifloral , de primavera o de tardor. Produïda a la Vall de Barcedana exclusivament a partir de la seva flora silvestre i de la dels sus conreus. Aquesta mel és l’expressió del seu variat paisatge botànic i floral.

    Veure producte
  • Sodelplana. Ampolla d'oli d'oliva verge extra sobre el troc d'una olivera.

    Oli fet amb oliveres centenàries de Sodelplana

    Des d’una petita finca agrícola a Sant Cristòfol de la Vall (Pallars Jussà), al peu del Montsec, treballada amb filosofia ecològica, So del Plana ens ofereix aquest oli d’oliva verge extra d’olives arbequines

    Veure producte
  • Llavors d'oportunitats. Alba Jussà. Llavors de varietats d'horta empaquetats en cartó.

    Llavors d’Oportunitats

    Llavors d’Oportunitats és un projecte d’agricultura social impulsat per la cooperativa Alba Jussà l’any 2019. Amb aquest projecte volem recuperar i preservar llavors tradicionals de varietats d’horta cultivades durant anys als horts dels padrins i les padrines del Pallars Jussà. Des de la seva web es poden comprar packs amb aquestes llavors i aprendre a…

    Veure producte
  • Badia Xarcuters. Xolís penjats per assecar a l'obrador.

    Productes tradicionals de Badia Xarcuters

    Productes tradicionals del Pallars Jussà de forma artesanal i seguint les receptes familiars. En alguns moments de l’any elaboren l’Hamburguesa “Geoparc”, una hamburguesa inspirada en el geòtop de Puig Pedrós.

    Veure producte
  • Formatges Tros de Sort. Serrat del triador

    Formatge Serrat del Triadó

    Formatge de llet crua de vaca, produïda en la seva pròpia explotació, situada al Baix Pallars.

    Veure producte
  • Cal Portalé. Caixa d'ampolles d'oli d'oliva verge extra.

    Mel i oli de Cal Portalé

    Productes centrats en l’agricultura ecològica, concretament en la recuperació de varietats d’olivera autòctones del Pallars. La seva filosofia gira al voltant de la tradició, la qualitat i el respecte pel territori.

    Veure producte

Reserva tu experiencia

En PallarsClick podrás reservar actividades, alojamientos, museos y todo tipo de experiencias de las que disfrutar en tu visita al Geoparque.

¿Vienes a visitarnos?

Aquí encontrarás mapas del territorio, guías de campo, cuadernillos, nuestro catálogo de entidades colaboradoras y toda la información necesaria para que no te pierdas nada en tu visita.