El Geolodía de Lleida, aquest any virtual

  • El Geolodía té la finalitat de divulgar la geologia a tots els públics i se celebra, cada any, simultàniament a totes les províncies d’Espanya
  • El Geolodía de Lleida presenta un vídeo de la Vall de Siarb, al Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Aquest dissabte 9 de maig se celebra el Geolodía 2020. Aquesta jornada amb ànim de divulgar la geologia, realitza anualment excursions a diferents indrets a tot Espanya. Enguany, al no poder dur-se a terme a l’exterior, la Sociedad Geológica de España ha impulsat la realització de vídeos de les excursions programades que estaran disponibles a partir del dia 9 de maig al canal de YouTube d’aquesta entitat sota el lema “Un Geolodia a casa.

Jornada de prospeccció per preparar el Geolodía 2020

El Geolodía Lleida té lloc a la Vall de Siarb, al Parc Natural de l’Alt Pirineu, una zona que permet parlar sobre els diferents tipus de roques, el procés de formació dels Pirineus i els éssers vius que hi vivien fa uns 250 milions d’anys (Ma). Alhora s’hi pot visitar el Jardí de Roques de Rubió amb mostres de roques del Parc Natural que compten amb descripcions i informació dels períodes que es representen en aquest passeig de gairebé 300 Ma.

En aquest vídeo, el director del Parc, Marc Garriga, introdueix aquest espai singular. Després té lloc una explicació de les singularitats geològiques de la zona, feta per Xavier Mir, coordinador científic del Geoparc Orígens i de les singularitats paleontològiques, per Eudald Mujal i Josep Fortuny, investigadors de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.

En la preparació d’aquesta edició han participat geòlegs experts de gran trajectòria com són José López López i Josep Maria Mata Perelló, i s’ha comptat amb la participació de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i altres entitats per la planificació de la ruta i la realització de la guia.

Comments are closed.