El Geoparc Mundial UNESCO Conca de Tremp- Montsec participa a les reunions de la Xarxa Europea de Geoparcs a Sevilla

 
  • Cada dos anys se celebren les reunions de la Xarxa Europa de Geoparcs.
  • Els 13 Geoparcs Mundials de la UNESCO d’Espanya participaron en las reuniones.
  • El Geoparc va realitzar dues presentacions orals i va participar al taller d’educació.

 

Dos delegats del Geoparc Mundial UNESCO Conca de Tremp-Montsec van participar a la 44a reunió del Comitè de Coordinació de la Xarxa de Geoparcs Europeus que va tenir lloc a Cazalla de la Sierra (Geoparc Mundial UNESCO Sierra Norte de Sevilla) on hi van participar més de 100 delegats de diferents Geoparcs de tot Europa. Durant la reunió es van discutir temes com les noves reunions, els Objectius de Desenvolupament Sostenible o la Setmana dels Geoparcs Europeus. A més, es van celebrar diferents grups de treball i el Geoparc va participar al d’Educació i al de Patrimoni Immaterial.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acabada la reunió es va continuar amb la celebració de la 15a Conferència de Geoparcs Europeus a Sevilla del 25 al 27 de setembre. La conferència és un congrés organitzat en diferents sessions temàtiques amb presentacions orals, tallers i visites al Geoparc organitzador, Sierra Norte de Sevilla. L’eslògan que es va escollir per aquesta conferència va ser “Memòria de la terra, futur per la gent”, enfocat en el Desenvolupament Sostenible dels Geoparcs i de les Àrees de Naturals Protegides.

En aquesta conferència hi va assistir per primera vegada el nou Cap de la divisió de Ciències de la Terra i Reducció de Riscos de la UNESCO, Kristof Vandenberghe. També hi van participar el president de la Xarxa Mundial de Geoparcs, Nickolas Zouros i la presidenta de la Xarxa Europa de Geoparcs, Kristyn Rangnes, així com altres representants locals, de la Junta de Andalusia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Durant les 3 jornades es van fer dues presentacions orals a càrrec d’Àngel Galobart i Núria Verdeny sobre paleontologia i educació al Geoparc, respectivament. Alhora es va participar al taller d’educació amb la presentació del panell interpretatiu de l’Argenteria i la presentació de dos jocs de la maleta didàctica “Un Geoparc de pel·lícula”, els quals van tenir molt bona acceptació. Finalment, Guillem Puras, va participar en la moderació d’una de les sessions de la conferència.

     

 

 

A la conferència hi van assistir uns 350 participants de diferents Geoparcs oficials i aspirants d’Europa, Àsia i Amèrica. L’ambient que es crea a les conferències propicia un ambient de debat i intercanvi on es pot interactuar fàcilment amb altres Geoparcs.

El proper congrés de la Xarxa Europea de Geoparcs tindrà lloc al Geoparc Mundial de la UNESCO Sessia Val Grande a Itàlia.

Comments are closed.