El Geoparc Orígens celebra la IV Setmana dels Geoparcs Europeus

  • Aquest any la Setmana dels Geoparcs se celebra, a 74 Geoparcs en 24 països diferents d’Europa, de forma virtual.
  • Amb el títol “Les plantes, entre el subsòl i les persones” es fa un seguit de propostes relacionades amb l’Any Internacional de la Sanitat Vegetal.

El diumenge 24 de maig ha començat la Setmana dels Geoparcs Europeus, dues setmanes de portes obertes del Geoparcs per celebrar i divulgar el seu patrimoni.

Aquest any, des del Geoparc Orígens s’han preparat un conjunt de propostes virtuals sota el títol “Les plantes entre el subsòl i les persones”. Les activitats s’emmarquen en l’Any Internacional de la Salut de les Plantes i en la celebració del vintè aniversari de la Xarxa de Geoparcs Europeus.

Selecció de la varietat local de ceba de Nargó. Fundació Miquel Agustí

En total són més de 10 propostes que s’han preparat per aquestes dues setmanes.

Inclouen activitats diverses com xerrades, tallers, un espectacle de titelles o una exposició virtual.

Les activitats estaran penjades al canal de YouTube del Geoparc Orígens a partir del dia que estan programades.

Cal mencionar però que hi ha dues activitats que només estaran disponibles durant els 15 dies que dura la Setmana. Aquestes són l’espectacle de titelles “No Ploris” que vincula la gestió emocional i respecte al medi ambient i l’entorn natural. Una producció de Mai Tant Teatre que estarà disponible al seu Canal de YouTube a partir d’avui. L’altra activitat és l’exposició virtual que ens presenta l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya anomenada “Ciència i coneixement: el territori des de l’espai”, amb escenes de realitat augmentada. Moltes de les altres activitats són realitzades per entitats col·laboradores del Geoparc Orígens, empreses amb conveni de col·laboració amb el Geoparc com són Salvatgines, Akarona, El Vinyer i Cal Portalé.

Tècnica ecorpint – Akarona

Amb aquest Setmana virtual, el Geoparc divulga el seu patrimoni i dóna a conèixer diferents activitats i opcions que ofereix el territori, en relació a la temàtica tractada.

Així com les activitats presencials permeten un públic més reduït, amb aquesta proposta virtual es preveu poder arribar a un públic més ampli i divers, tot animant als espectadors a venir a realitzar algunes de les activitats proposades quan la situació ho permeti.

Comments are closed.