El Geoparc Orígens obre una nova convocatòria per adherir fins a 30 noves entitats col·laboradores

  • L’objectiu és disposar d’una xarxa d’entitats col·laboradores amb un vincle directe amb el Geoparc per tal d’afavorir l’economia local.
  • L’increment d’entitats privades col·laboradores del Geoparc és una de les recomanacions de la UNESCO.

Avui 25 d’octubre de 2022, el Geoparc Mundial UNESCO Orígens ha obert una nova convocatòria per adherir fins a 30 entitats col·laboradores del Geoparc del sector del turisme, la indústria agroalimentària, la restauració i l’artesania no agroalimentària.

Les empreses interessades en ser entitat col·laboradora, tenen temps fins el 15 de gener de 2023 per d’omplir un formulari d’adhesió que es troba a la pàgina web del Geoparc www.geoparcorigens.cat. A partir d’aquest moment s’iniciarà un procés de selecció, tot tenint en compte diferents criteris especificats en l’estratègia que ha elaborat el Geoparc.

Placa que s’ofereix a les entitats col·laboradores que disposen d’un establiment obert al públic.

Les entitats que acabin essent entitat col·laboradora del Geoparc seran promocionades sota aquesta marca de qualitat. Els convenis específics que es signaran ajudaran a donar valor afegit als productes seleccionats que alhora, comptaran amb l’assessorament del Geoparc per incorporar, en el seu cas una explicació amb vincles geològics als seus productes.

Juntament amb aquesta convocatòria es fa un llançament de vídeos de les entitats col·laboradores ja existents, esdevenint aquests ambaixadors del programa d’entitats col·laboradores del Geoparc.

L’any 2019 es va llançar la primera convocatòria, moment en què ja es van signar una vintena de convenis.

Alguns dels canvis respecte a la convocatòria anterior és la simplificació dels seguiments anuals i la durada dels convenis que ha passat de dos anys a quatre anys, prorrogables 4 anys més.

Aquesta convocatòria forma part de l’estratègia per augmentar el nombre d’entitats col·laboradores del Geoparc, una de les recomanacions que la UNESCO va fer a aquest territori durant la revalidació del 2021. A banda de complir amb aquest objectiu, els Geoparcs incorporen en el seu ADN la voluntat d’afavorir el desenvolupament local sostenible. Per aquest motiu, una de les vies per aconseguir-ho és ajudant a promocionar les activitats econòmiques que posen en valor el patrimoni del territori, principalment el geològic, paleontològic o miner.

Comments are closed.