El President de la Diputació de Lleida visita el Geoparc Orígens

Conveni entre el Geoparc Orígens i la Diputació de Lleida per avançar en la digitalització del teritori.

El passat 23 de novembre una delegació de la Diputació de Lleida encapçalada pel seu President, Il·lm. Sr. Joan Talarn, va visitar alguns dels llocs emblemàtics del Geoparc Mundial de la UNESCO Orígens.

La visita ha culminat amb la signatura del conveni de col·laboració amb el Geoparc per tal que aquest faci un avenç en la millora de la competitivitat apostant per la digitalització com a factor clau per la transformació econòmica del territori.

El suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida permetrà la transformació digital del Geoparc a diferents nivells.

Com a destinació turística s’han implementat activitats que permetin l’inici d’aquesta digitalització. En concret, s’està elaborant una nova estratègia digital que permeti un impuls al centre BTT del Pallars Jussà, s’ha donat suport per a la implementació d’una plataforma digital de reserves d’experiències turístiques, s’han instal·lat codis QR per accedir a audioguies en 4 idiomes que complementen les explicacions dels panells interpretatius, i per accedir a enquestes de satisfacció dels visitants i conèixer la seva opinió. S’ha creat un model digital 3D amb interpretació d’un lloc d’interès geològic (LIG) de rellevància internacional. També es realitzarà un impuls a la venda online de productes agroalimentaris locals mitjançant una plataforma digital en col·laboració amb el programa Al teu gust Aliments del Pallars.

Per altra banda, com a suport a la millora digital del Geoparc s’aprofundirà en la gestió d’experiències i activitats virtuals, com poden ser webinars, presentacions pròpies en streaming i la implementació de les eines per tal de consolidar el teletreball. A més, el suport de la Diputació permet realitzar un estudi paisatgístic i d’espais agraris per tal de dotar d’eines digitals als ajuntaments en la seva conservació del paisatge i espais agraris. Aquest estudi es troba en la darrera fase d’elaboració i en breu serà presentat als socis del Geoparc i es farà públic. Una altra acció a destacar és l’aposta que es fa per les experiències de realitat virtual mitjançant la recreació digital d’un viatge al passat a partir d’una escena de petjada de dinosaure. Amb la digitalització i l’ús de noves tecnologies es fa una clara aposta perquè el territori millori en la seva competitivitat, gestió i desenvolupament sostenible. L’experiència recent viscuda arrel de la pandèmia covid, si cap, accelera la necessitat que tenim en adaptar-nos a un entorn fortament digitalitzat i ens hem de preparar per operar i oferir experiències en aquest nou context obligat.

Comments are closed.