Estudiants en pràctiques al Geoparc

El Geoparc Orígens, des de fa 4 anys acull estudiants en pràctiques al seu territori, per fomentar l’aprenentatge sobre les Ciències de la Terra i els Geoparcs.

Enguany, durant el curs 2020-2021 s’estan tutoritzant dos estudiants del grau de Geologia i del doble grau de Geologia i Ciències Ambientals de la UAB, universitat amb qui el Geoparc té conveni.

Els estudiants realitzen diferents tasques de suport com redacció d’articles divulgatius per la revisat local La Borrufa, gestió de dades de camp, treball amb sistemes d’informació geogràfica, recerca i treball de camp…

Aquesta setmana ha vingut al territori un estudiant a fer treball de camp, tutoritzat pel coordinador científic del Geoparc, Xavier Mir.

 La tasca concreta d’aquest estudiant ha consistit en fotografiar i modelitzar la formació geològica coneguda com a Gresos d’Arenys.  Les fotografies s’han realitzat al llarg de certs afloraments (llocs on la roca es troba exposada) a les zones de Terradets i la zona dels voltants d’Isona, incloent el barranc de la Posa. Aquests punts han estat escollits pel seu valor geològic i per a cada aflorament s’ha dedicat una jornada de treball.

Aquestes imatges obtingudes seran tractades amb programes específics per generar models 3-D.

Tots aquests són afloraments d’un valor excepcional que ens permeten deduir com era la Conca de Tremp fa 70 milions d’anys i que mereixen, per tant, un esforç per tal de donar-los a conèixer i protegir-los.

Comments are closed.