Inaugurat l’Entorn d’Aprenentatge de Tremp

image_large

L’Entorn d’Aprenentatge (EdA) de Tremp, que fa un any que està en funcionament, ofereix als centres docents de Catalunya la possibilitat de realitzar gran varietat de sortides amb activitats encarades a facilitar l’aprenentatge dels continguts curriculars d’acord amb l’observació directa i la participació activa dels alumnes.

Aquest matí, l’Alcalde ha acompanyat la directora general d’Ensenyament secundari obligatori i batxillerat del Departament d’Ensenyament, Teresa Pijoan, a l’acte d’inauguració de l’Entorn d’Aprenentatge de Tremp juntament el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, i el director general adjunt de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Antoni Roca, així com diversos representants del món educatiu del Pallars.

Aquest servei educatiu posa l’èmfasi en tres àmbits: la geologia i el medi ambient; la tecnologia i les hidroelèctriques; i la història, l’art i la societat. Es tracta d’un recurs motivador a l’abast de professors i alumnes per conèixer l’amplia i singular riquesa patrimonial del Pallars Jussà. Té com a objectiu afavorir i facilitar el procés d’ensenyament-aprenentatge dels continguts curriculars a partir de la obser­vació directa d’aquests elements patrimonials.

Teresa Pijoan ha explicat que aquest entorn d’aprenentatge donarà a conèixer a escolars de tot Catalunya el valor patrimonial i geològic de la comarca, a uns 1.500 alumnes, majoritàriament de les comarques de Lleida si bé es donarà a conèixer a altres indrets de la resta de Catalunya.

Deixa un comentari