Nova guia d’ecoturisme per a descorbrir el Geoparc Orígens

La guia inclou experiències que ofereixen 51 empreses de turisme sostenible d’aquest singular territori.

La nova guia d’ecoturisme del Geoparc Mundial UNESCO Orígens recull els principals atractius ecoturístics del territori amb experiències i consells per gaudir d’aquest tipus de turisme sostenible i responsable.

El document, que ja es pot descarregar des de la web del Geoparc, agrupa un ampli catàleg d’experiències relacionades el turisme geològic, l’observació i fotografia de fauna salvatge, el senderisme guiat, el cicloturisme, les rutes a cavall, l’observació astronòmica o les visites culturals entre moltes altres. En total s’hi inclouen 51 empreses del territori que ofereixen activitats que inclouen valors com el respecte i la conservació de l’entorn.

Practicant ecoturisme als Estanys de Basturs. Conca Dellà, Pallars Jussà © Oriol Clavera

L’edició d’aquest document ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el Consell Comarcal, que amb el suport del SOC ha portat a terme el recull de propostes dels 14 municipis de la comarca, i l’Associació Geoparc Conca de Tremp Montsec que n’ha finançat el disseny i l’edició, aixió com la integració dels altres muncipis que pertanyen al Geoparc. Aquest projecte dóna continuïtat a l’objectiu de posicionar el Pallars Jussà com una destinació de turisme sostenible, avançant en un model de desenvolupament alineat amb els nous models de consum i estils de vida cada cop més majoritaris en els països desenvolupats, que prioritzen la salut, el benestar i la sostenibilitat.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep M. Mullol, ha remarcat que “La guia posa en valor els espais naturals del Pallars Jussà i el seu potencial ecoturístic, i representa una aposta per generar noves oportunitats per a les empreses turístiques del territori”.

D’esquerra a dreta, Martí Cardona, vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep M. Mullol, president, ambdós representants de l’Associació Geoparc Conca de Tremp-Montsec, i Antoni Flores, vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà.

Comments are closed.