Nova presidenta al Geoparc Conca de Tremp –Montsec

Es renova l’Assemblea del Geoparc amb un increment de dones en els seus representants

El passat dimecres 4 de setembre es va constituir la nova Assemblea General de socis i sòcies del Geoparc Mundial UNESCO Conca de Tremp-Montsec.

Durant la reunió es van actualitzar els membres de la Junta i Assemblea, que són representants dels municipis i consells comarcals del territori i que, en alguns casos, s’han vist modificats després de les eleccions d’enguany.

Així, els principals canvis s’han produït en els membres de la Junta Directiva que queda composada de la següent manera. L’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, ha estat designada com a nova presidenta del Geoparc en substitució de l’anterior alcalde, Joan Ubach. La vicepresidència seguirà recaient en el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, actualment Josep Maria Mullol. L’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, serà el secretari i l’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, la tresorera. Finalment, Anna Sentinella, primera edil de Baix Pallars, exercirà com a vocal, juntament amb el vicepresident segon del Consell Comarcal de la Noguera, Xavier Terré, l’alcalde de Coll de Nargó, Martí Riera, i  Núria Jaime, regidora de Vilanova de Meià.

 

 

 

El nou òrgan ha incrementat el nombre de dones en la seva llista de representants, un dels objectius UNESCO i dels Geoparcs, havent-hi una representació actual de 42,8% de dones, una de les quals és presidenta, en vers a un 23,8% durant l’anterior període.

Aquests membres seran els encarregats de garantir el bon funcionament de l’Associació Geoparc afronta un nou quadrienni durant el qual es presenta la primera revalidació.

L’òrgan de govern del Geoparc està constituït per 21 membres, els 19 representants dels municipis que formen part d’aquest territori (tots els del Pallars Jussà, el municipi de Baix Pallars al Pallars Sobirà , el municipi de Coll de Nargó a l’Alt Urgell i els municipis de Camarasa, Vilanova de Meià i Àger a la Noguera), així com representants del Consell Comarcal del Pallars Jussà i de la Noguera.

 

Comments are closed.