Noves senyals i materials divulgatius al Geoparc

Ja ha finalitzat la instal·lació de totes les noves senyals del Geoparc Mundial UNESCO Orígens que s’havia retardat a causa de la COVID- 19.

Aquest juliol s’han acabat d’instal•lar els últims panells de la quarantena de senyals distribuïdes al llarg del Pallars que informen al visitant que es troba en territori del Geoparc Orígens. La nova senyalística parla del ric patrimoni paleontològic, geològic, natural, històric i cultural del territori i forma part del projecte “Valorització del patrimoni cultural i natural per la dinamització turística del Pallars Jussà”. Amb un pressupost de més de 86.000 euros, l’operació s’ha cofinançat al 50% per fons FEDER, per la Diputació de Lleida, per la pròpia associació del geoparc i els ajuntaments.

Senyals al Castell de Mur

El senderisme és l’activitat estrella per descobrir el Pallars Jussà. Les noves senyals que interpretatives de les georutes, fan aquesta tasca més fàcil. Ara, també trobem informació a les entrades al geoparc de Tremp (estació de tren)  i a Camarasa, cartelleres renovades als miradors de Sallente, Castell de Mur i a l’estació de Salàs de Pallars; i també panells modificats i reestructurats als Estanys de Basturs.

A més, l’entitat estrena web en francès  i nous fulletons turístics, accions incloses en el pressupost de l’operació. Entre el nou material, s’inclou un mapa en dinA3 que permet ubicar els principals atractius del Geoparc Orígens als visitants. Se n’han editat 10.000 exemplars i ja es poden obtenir a l’Epicentre, centre de visitants del Geoparc. La versió en pdf ja està disponible per a la seva descàrrega a la web:  https://www.geoparcorigens.cat/sobre-el-geoparc/descarregues/

Les noves senyals, els materials turístics i la campanya audiovisual a les xarxes comparteixen  l’objectiu de visibilitzar  el Geoparc Orígens, als Pirineus Catalans,  i donar-lo a conèixer com una destinació de turisme sostenible i de proximitat. Amb aquesta acció, tan els visitants com els locals tenen més fàcil gaudir del geoparc i caminar pels seus paisatges.

Comments are closed.