“Paisatges del Passat” als comerços

El comerç local del Pallars Jussà servirà de plataforma de posar en valor el patrimoni natural i paisatgístic del territori de l’àmbit Geoparc Mundial UNESCO Conca de Tremp-Montsec .

Del 5 al 31 d’agost s’exposaran en diferents aparadors de Tremp les 24 fotos seleccionades en la 4a edició del Premi Paisatges del Passat 2018 amb l’objectiu de difondre el valor del patrimoni natural i paisatgístic de l’àmbit Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp – Montsec. Alhora, es vol reivindicar el paper del comerç local als nostres pobles i ciutats, s’ha organitzat l’exposició de les 24 obres seleccionades per al Premi de fotografia Paisatges del Passat 2018, d’entre els quals hi ha les quatre galardonades: el primer premi per l’obra Sant del Bosc de Toni Sirera i Moreno, el premi científic per l’obra La roca del Bolet  de Kike Herrero, l’accèssit per a l’obra Hora de dinar, d’Eulàlia Goberna, i la menció del Jurat per a Ivan Almirall i la seva obra Carreu.

La Roca del Bolet de Kike Herrero, premi científic Paisatges del Passat 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D’aquesta manera,  durant el mes d’agost vint-i-quatre establiments comercials de les zones perifèriques de Tremp exposaran aquestes obres que es van presentar el passat mes de novembre amb motiu del lliurament del Premi.

A banda de l’exposició, s’ha elaborat un díptic informatiu que serveix com a guia per veure quina obra està ubicada en cada comerç i que al mateix temps funciona com a recull de segells de la visita de les diferents fotografies i que un cop tot omplert es diposita a la recepció de l’Ajuntament i es farà un reconeixement a tots els participants.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Així mateix, està previst que properament l’exposició faci itinerància per altres poblacions de l’àmbit Geoparc, ja sigui amb el mateix format que a Tremp: en aparadors comercials, com a La Pobla de Segur, o en sales públiques.

El Premi de Fotografia Paisatges del Passat vol contribuir a reflectir el moment creatiu actual de la fotografia de paisatge, entesa com la plasmació de l’entorn que ens envolta, tant de la natura com de la incidència que hi pugui tenir l’activitat humana. Al mateix temps, es vol posar en valor el patrimoni natural, paisatgístic i geològic del Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp-Montsec a través de les imatges.

Comments are closed.