El Geoparc Orígens participa al curs sobre Geoparcs Mundials de la UNESCO

  • El coordinador científic del Geoparc Orígens participa al Curs Intensiu Internacional sobre Geoparcs Mundials de la UNESCO.
  • Un total de 136 participants de 40 països diferents han participat en aquesta edició
  • La temàtica tractada ha estat “els Geoparcs com a territoris de resiliència” per fer front a crisis com la COVID-19.

El coordinador científic del Geoparc Orígens ha participat al Curs Intensiu Internacional sobre Geoparcs que cada any organitza la Xarxa Mundial de Geoparcs i que, des de fa uns tres anys és co-organitzat amb la UNESCO.

El curs l’imparteix el Departament de Geografia de la Universitat de l’Egeu i el Museu d’Història Natural del bosc petrificat de Lesvos al Geoparc Mundial de la UNESCO de l’Illa de Lesvos, a Grècia.

Aquest any estava previst celebrar-ne la seva 12a edició de l’1 al 10 de juny però degut a la pandèmia causada per la COVID-19, aquesta edició s’ha celebrat a través d’una plataforma digital, en sessions de cinc hores diàries del 10 al 26 de juny.

El curs intensiu sobre Geoparcs 2020 s’ha centrat en el desenvolupament dels Geoparcs mundials de la UNESCO com a territoris de resiliència. La resiliència és un concepte fonamental ja inclòs dins la pròpia definició dels Geoparcs i està relacionat amb la capacitat de fer front a qualsevol tipus de crisi ambiental o humanitari: terratrèmols, tsunamis, inundacions, esllavissades de terra, erupcions volcàniques, sequeres, crisi econòmica, epidèmies, terrorisme, guerra, refugiats i, per descomptat, la pandèmia de la COVID-19.

El curs ha ofert l’oportunitat de descobrir com els Geoparcs poden tenir un impacte real en les comunitats locals i en la societat en general durant la crisis de la COVID-19, però sobretot ha proporcionat qüestions conceptuals sobre els Geoparcs Mundials de la UNESCO.

Els assistents al curs, un total de 136 participants de 40 països diferents, eren tècnics de Geoparcs o de territoris aspirants a Geoparcs i acadèmics.

Durant el curs es va oferir la possibilitat de fer una presentació dels territoris per part dels assistents i des del Geoparc Orígens es va fer una presentació sobre el territori i els projectes més rellevants que s’hi estan desenvolupant actualment. D’aquesta manera es va donar a conèixer el territori català en aquest context internacional.

Comments are closed.