Voluntariat al Geoparc

Voluntariat feinejant al Geoparc Orígens

El Voluntariat al Geoparc Orígens

El Geoparc mundial UNESCO Orígens aposta per implicar a la ciutadania en la conservació del patrimoni natural i cultural del territori. A través del voluntariat, es pot conèixer de prop el valor d’aquest patrimoni, les problemàtiques que afronta i passar a l’acció per ajudar en la seva conservació i en compartir la seva importància.

Dins el Geoparc hi ha diferents entitats que treballen amb voluntariat i des del mateix Geoparc es duen a terme també algunes actuacions amb diferents col·laboracions.

El Geoparc, membre de la XCN

El Geoparc Orígens és membre de la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN), una entitat de segon nivell que agrupa organitzacions d’arreu de Catalunya dedicades a promoure la implicació ciutadana per la millora de l’entorn.

La XCN acompanya i assessora el Geoparc en la promoció del voluntariat ambiental.

A través del portal voluntariatambiental.cat, promogut per la XCN, es pot conèixer l’agenda d’activitats puntuals o de llarga durada de voluntariat ambiental que s’organitzen.

Pots subscriure’t al butlletí del portal per estar al dia de les activitats!

Activitats de voluntariat al Geoparc

Apadrina una roca

Programa de voluntariat, promogut per l’Instituto Geológico y Minero de España que cerca la conservació i el seguiment del patrimoni geològic.

Si acceptes ser “padrí o padrina d’una roca”, adquiriràs un petit compromís amb el Lloc d’Interès Geològic (LIG) que hagis triat, que ajudarà enormement a conservar-lo.

Nens fent de voluntaris durant els Dies internacionals
Geoparc Orígens

Col·laboració en dies puntuals

A través de les activitats que s’organitzen en dies internacionals, com per exemple, el 22 d’abril, Dia de la Mare Terra.

Camp de treball internacional al Geoparc Orígens

Camp de treball

El Camp de Treball Internacional “Reading life in the rocks” es porta a terme al Geoparc des de l’any 2013 amb l’objectiu de recuperar el seu ric patrimoni natural i cultural.

És dirigit a persones joves de tot el món d’entre 18 i 30 anys, i té lloc a l’estiu durant dues setmanes.

Taula de voluntariat

El Geoparc Orígens promou la «Taula de voluntariat del Geoparc Orígens» com un espai de trobada, coordinació i promoció del voluntariat entre les entitats sense ànim de lucre presents i actives al territori del Geoparc.

Si vols col·laborar a llarg termini, et proposem que et posis en contacte amb alguna d’aquestes entitats, i així, et donaran a conèixer com pots participar amb el seu projecte:

Si vols més informació, pots contactar amb el Geoparc Orígens a info@geoparcorigens.cat

Comments are closed.