Turisme gastronòmic
Assaboreix el Geoparc
Als restaurants i comerços del Geoparc es degusta la gastronomia local en tota la seva diversitat. Productes mediterranis, com l’oli d’oliva, les fruites, les verdures i el vi es fusionen amb productes autòctons del Pirineu com el corder de raça xisqueta, la girella o el xolís.
Enologia
Visites a cellers locals i venta de vins elaborats en una terra amb molta història.
Productes locals
Embotits, carns, formatges, olis d’oliva extra i venta de productes típics dels Pirineus Catalans.
Restauració
Cartes i menús que ofereixen productes locals, cuinats seguint les receptes tradicionals del territori.
-
- Turisme gastronòmic
- |
- Visites guiades, tallers i restaurants
Al Teu Gust, aliments del Pallars
Programa de dinamització i suport al sector agroalimentari que es desenvolupa al Pallars Jussà.
-
- Turisme gastronòmic
- |
- Visites guiades, tallers i restaurants
Hotel Terradets
Situat als peus del Montsec, aquest negoci familiar ofereix una àmplia carta basada en productes de proximitat, amb arrels pallareses i catalanes.
-
- Turisme gastronòmic
- |
- Visites guiades, tallers i restaurants
Restaurant Cal Jou
Restaurant tradicional ubicat al poble de Conques, a una casa rehabilitada. Ofereix carta i menús amb producte local i promouen activitats socioculturals i de dinamització del territori com concerts i vermuts musicals.
-
- Turisme gastronòmic
- |
- Visites guiades, tallers i restaurants
Cuina Ester per emportar
Elaboració de plats amb aromes i sabors que fusionen la tradició amb la creativitat culinària. Barreja de gastronomia local amb plats que permeten viatjar pel món.
-
- Enologia
- |
- Turisme gastronòmic
Tast amb interpretació geològica al celler Vila Corona
Visita a un celler familiar, ubicat en la mateixa vinya. La visita es complementa amb una passejada per les vinyes on s’expliquen les característiques geològiques que fan possible l’elaboració del seus vins.
-
- Enologia
- |
- Turisme gastronòmic
Wine and Art de pintura o ceràmica.
Activitat on es presenta un vi escollit per la ocasió i, tot seguit, un professor de pintura i una professora de ceràmica del Cau de l’Art, et guiaran per a poder realitzar un quadre o una peça de ceràmica.
Vins del Geoparc
Tasta els nostres productes
-
Formatge tupí de Sort
Tupí elaborat partir dels seus formatges curats barrejats amb oli d’oliva verge extra i aiguardent de manera que es provoca una segona fermentació, de textura cremosa, amb sabor fort, llarg i persistent.
-
Oli d’oliva Molí de la Vansa
Oli d’oliva verge extra de la varietat Verdiell, una varietat autòctona del peu de la serra del Montsec a la comarca de la Noguera.
-
Cervesa Ctretze Pirineus
Cervesa Ctretze Pirineus va inaugurar la seva fàbrica l’any 2014, ubicada a la Pobla de Segur. Les seves cerveses estan inspirades en el territori i elaborades amb l’aigua dels Pirineus, que li dona un distintiu de qualitat al seu sabor. A més d’una cerveseria, la fàbrica Ctretze és un espai cultural que ofereix una gran…
-
Vedella Bruna dels Pirineus de Casa Masover
Casa Masover garantitza que el 100% de les seves vedelles han estat criades a la seva explotació i en una zona privilegiada a Buira, Vall de Manyanet, Pallars Jussà, Pirineu de Lleida. La seva alimentació de pastura y forratge està produïda en la seva totalitat en la mateixa explotació.
-
Embotits ecològics de Cal Tomàs
Elaboració d’embotits, amb porc ecològic i seguint receptes tradicionals.
-
Vaca i vedella ecològica de pastura de Cal Tomàs
Vaca i vedella de ramaderia ecològica basada en l’agricultura regenerativa. No llauren els camps per evitar l’erosió i implanten pastures perennes per tal de proveir l’alimentació de les seves vaques i vedells, basada en el 85% en farratge. Les pastures naturals aconsegueixen una carn de qualitat, saludable i de sabor diferencial.
-
Mel de mil flors de Sodelplana
Mel crua miltifloral , de primavera o de tardor. Produïda a la Vall de Barcedana exclusivament a partir de la seva flora silvestre i de la dels sus conreus. Aquesta mel és l’expressió del seu variat paisatge botànic i floral.
-
Oli fet amb oliveres centenàries de Sodelplana
Des d’una petita finca agrícola a Sant Cristòfol de la Vall (Pallars Jussà), al peu del Montsec, treballada amb filosofia ecològica, So del Plana ens ofereix aquest oli d’oliva verge extra d’olives arbequines
-
Llavors d’Oportunitats
Llavors d’Oportunitats és un projecte d’agricultura social impulsat per la cooperativa Alba Jussà l’any 2019. Amb aquest projecte volem recuperar i preservar llavors tradicionals de varietats d’horta cultivades durant anys als horts dels padrins i les padrines del Pallars Jussà. Des de la seva web es poden comprar packs amb aquestes llavors i aprendre a…
-
Productes tradicionals de Badia Xarcuters
Productes tradicionals del Pallars Jussà de forma artesanal i seguint les receptes familiars. En alguns moments de l’any elaboren l’Hamburguesa “Geoparc”, una hamburguesa inspirada en el geòtop de Puig Pedrós.
-
Formatge Serrat del Triadó
Formatge de llet crua de vaca, produïda en la seva pròpia explotació, situada al Baix Pallars.
-
Mel i oli de Cal Portalé
Productes centrats en l’agricultura ecològica, concretament en la recuperació de varietats d’olivera autòctones del Pallars. La seva filosofia gira al voltant de la tradició, la qualitat i el respecte pel territori.
Ens visites?
Hi trobareu mapes del territori, guies de camp, quaderns, el nostre catàleg d’entitats col·laboradores i tota la informació que necessiteu per gaudir al màxim de la vostra visita..