VII Jornades Obertes del Fòrum Espanyol de Geoparcs al Geoparc mundial UNESCO Orígens

  • 15 Geoparcs provinents de tot l’estat i 4 territoris aspirants es trobaran enguany al Geoparc Orígens per explicar la feina que fan i la importància d’aquesta figura de la UNESCO.
  • La temàtica d’aquestes jornades és “Conservació i Innovació als Geoparcs” i serà tractada el dijous 3 de novembre al centre cultural La Lira de Tremp, en unes xerrades obertes al públic.

Del 2 al 4 de novembre se celebrarà a Tremp la setena edició de les Jornades Obertes del Fòrum Espanyol de Geoparcs, que enguany organitza el Geoparc mundial de la UNESCO Orígens, on es reuniran els quinze Geoparcs espanyols i quatre altres territoris que aspiren a ser-ho.

En el marc d’aquestes Jornades, el dijous 3 de novembre tindran lloc diverses taules rodones obertes al públic general, en les que es parlarà sobre “Conservació i Innovació als Geoparcs”, i on tothom que ho vulgui hi podrà assistir i participar de forma gratuïta. Aquest acte se celebrarà al centre cultural La Lira de Tremp i ja s’han obert les inscripcions per apuntar-s’hi, disponibles a la web del Geoparc: www.geoparcorigens.cat.

Les Jornades Obertes dels Geoparcs espanyols es duen a terme des de l’any 2014. Cada any és un Geoparc mundial de la UNESCO qui s’encarrega de ser l’amfitrió i organitzar les jornades al seu territori amb l’objectiu de donar a conèixer el treball que realitzen els Geoparcs i la repercussió d’aquesta figura de la UNESCO en aquests territoris.

El Fòrum Espanyol de Geoparcs

Als països que tenen diversos Geoparcs, la Xarxa dels Geoparcs Mundials està representada per fòrums o comitès nacionals de Geoparcs. El Fòrum espanyol de Geoparcs està format pels quinze Geoparcs mundials de la UNESCO a Espanya i els dos membres individuals de la Xarxa dels Geoparcs Mundials.

Des del Fòrum Espanyol de Geoparcs es duen a terme diferents activitats conjuntes de conservació, educació i divulgació, així com projectes de cooperació, com la promoció dels Geoparcs i del seu patrimoni, impulsant el desenvolupament sostenible amb la implicació dels agents locals.

Finalment, el Fòrum dels Geoparcs espanyols es constitueix també com a grup de treball estable, adscrit al Comitè Nacional Espanyol de Geoparcs Mundials de la UNESCO. Aquest Comitè depèn de la Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb la UNESCO, adscrita al Ministeri d’Afers Exteriors d’Espanya, i la seva missió principal és la interlocució amb la UNESCO als efectes de l’aplicació del Programa de Geoparcs Mundials de la UNESCO a Espanya.

Comments are closed.