Activitats gratuïtes i exclusives al Geoparc Orígens durant la Setmana dels Geoparcs Europeus

  • Més d’una desena d’activitats gratuïtes com tallers o xerrades es portaran a terme per donar a conèixer el Geoparc mundial UNESCO Orígens.
  • Les activitats s’emmarquen sota el paraigua de l’Any Internacional per al Desenvolupament Sostenible a les Muntanyes.
  • La Setmana dels Geoparcs Europeus se celebra cada any entre finals de maig i principis de juny a tots els geoparcs d’Europa.

19 de maig de 2022, Geoparc mundial UNESCO Orígens.

El dilluns 23 de maig comença la sisena edició de Setmana dels Geoparcs Europeus. Durant dues setmanes es realitzen diferents activitats gratuïtes per donar a conèixer el Geoparc Orígens i seu patrimoni.

Enguany les propostes, que inclouen més d’una desena d’activitats virtuals i presencials, estan relacionades amb l’Any Internacional per al Desenvolupament Sostenible a les Muntanyes. Al programa s’hi poden trobar webinars, tallers infantils, xerrades i jornades tècniques.

La presentació del programa Apadrina una Roca, donarà el tret de sortida el dilluns 23 de maig a la VI Setmana dels Geoparcs Europeus. Aquest programa dona a conèixer els llocs d’interès geològic del Geoparc i facilita que la població local s’involucri en la seva conservació tot apadrinant-los. Aquest programa ja porta uns anys que s’està impulsant des del Instituto Geológico y Minero de España i aquest any el posem en marxa dins el Geoparc. Els padrins poden escollir entre diferents llocs d’interès geològic del Geoparc i en fan un seguiment anual informant, si s’escau, d’incidències que hi pugui haver.

L’activitat de cloenda es portarà a terme el 5  de juny, on també se celebrarà el Dia del Medi Ambient amb una activitat de bany de bosc a la roureda d’Aulàs, a la zona de la Terreta (municipi de Tremp) per gaudir dels beneficis que poden oferir els boscos.

Comments are closed.