El Centre Paleoambiental Espai Dinosfera s’inaugura com a museu

L’Ajuntament de Coll de Nargó i l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont són els organitzadors de l’exposició  de l’espai Dinosfera que se centra en la reproducció dels dinosaures. Una de les peces més espectaculars és la reproducció d’un titanosaure a mida real com els que van habitar aquesta zona fa 66 milions d’anys. L’exposició vol contribuir a donar a conèixer l’espectacular registre fòssil dels jaciments de  dinosaures de la zona que l’any 2005 van proporcionar la niada d’ous de dinosaure més gran d’Europa.

L’exposició se centra en principal actiu patrimonial d’aquesta zona: els ous i nius de dinosaure. El recorregut mostra els coneixements actuals sobre la reproducció dels dinosaures a partir dels seus fòssils i, especialment, a partir dels fòssils recuperats a Coll de Nargó. Una de les peces més espectaculars de la nova museografia és una reproducció a mida real d’un titanosaure fent el seu niu que combina la màxima fidelitat científica amb una qualitat artística de primer ordre.

La  nova museografia de l’espai Dinosfera s’ha dissenyat com a part d’un projecte global que, des de fa més de 10 anys, es desenvolupa en diverses comarques de Catalunya i vol constituir-se en el Museu dels Dinosaures del Pirineu. La filosofia d’aquest projecte és retornar al territori, en forma de divulgació, els resultats obtinguts de l’estudi científic del patrimoni, és a dir, de l’estudi dels fòssils dels darrers dinosaures que varen viure a Europa. Aquest projecte comença a fer-se realitat amb la participació de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont com a referent científic, i el Museu de la Conca Dellà i l’espai Dinosfera com a sales de divulgació.

 

Comments are closed.