El Geoparc Conca de Tremp-Montsec recolza les al·legacions presentades davant la sol·licitud d’un permís d’investigació minera a Baix Pallars

Es demana que la Generalitat de Catalunya realitzi un procés informatiu i participatiu amb agents públics i privats del territori.

El Geoparc va acordar en Assemblea General posicionar-se a favor de les al·legacions presentades per l’Associació de Veïns i Veïnes de Lo Pedrís de Baix Pallars a la Direcció General d’Energia, Mines i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya el passat mes de gener davant la sol·licitud d’un permís d’investigació minera en aquest municipi.

 

L’Assemblea General de l’Associació Geoparc Conca de Tremp – Montsec es va reunir el passat 14 de març i va acordar per unanimitat dels socis assistents, el suport a les següents sol·licituds:

  • Que la Direcció General d’Energia, Mines i Seguretat Social es personi a la zona per tal d’explicar a la població local l’estat de la qüestió d’aquest projecte.
  • Que s’avaluïn amb el màxim rigor possible eventuals afectacions al medi i persones.
  • Que la Direcció General conegui l’opinió a les diferents figures de protecció natural, entitats públiques i institucions científiques del territori.

 

La zona afectada per aquesta sol·licitud d’investigació minera es troba dins el Geoparc. En concret, l’àrea d’actuació comprendria les zones de Peramea, Bretui, Balestui i el castell de la Clua de Sellui, podent afectar a zones sensibles com Montcortés o l’estany del Prat de Comú.

 

El Geoparc Mundial de la UNESCO, si bé no és una figura legal de protecció i per tant no limita cap activitat legal, té la finalitat de vetllar per la protecció del seu patrimoni en benefici de la població local. És per aquest motiu que té un especial interès en què qualsevol actuació que s’hi porti a terme sigui el màxim de respectuós pel medi i les persones, i que segueixi un procés informatiu a la població local.

Comments are closed.