La sortida enoliteraria de Biblioteques amb DO compta per segon any consecutiu amb la participació del Geoparc

Més d’una trentena de personaes han gaudit d’una visita enoliterària amb els singulars túnels subterranis de la població de Figuerola d’Orcau com a fil conductor.

Dins del cicle d’activitats Biblioteques amb DO, aquest matí s’ha realitzat la sortida enoliterària als túnels dels cellers de Figuerola d’Orcau.

La visita s’ha centrat directament als túnels subterranis que tenen accés a partir dels cellers que hi ha a dues de les cases de la població que en el seu moment havien estat les cases fortes del poble. L’activitat que s’ha dut a terme porta per títol de “Sortida enoliterària als túnels de Figuerola d’Orcau”, visita  en exclusiva per al cicle de Biblioteques amb DO en què participa la Biblioteca de Tremp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’activitat ha estat conduïda gràcies a la col·laboració de Constante Aranda, alcalde del municipi d’Isona i Conca Dellà i coneixedor del què va ser la vila closa de Figuerola. Durant la visita s’ha realitzat un tast de vins dels 4 cellers de la població (Sauvella, Terrer de Pallars, Vidavins i Xic’s de Cal Borrech) i s’ha combinat amb la lectura de textos d’autors locals relacionats amb el món del vi i el territori com Dr. Roure, Pep Coll o Domènec Sesmilo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquesta activitat, com la resta que es desenvolupen dins del cicle Biblioteques amb DO pretén acostar diferents públics al món del vi en general i en concret als projectes vitivinícoles de la comarca, alhora que crea lligams entre elles i altres empreses del món de la gastronomia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’activitat compta amb el patrocini del Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp-Montsec i que ha estat organitzada per la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp alhora que compta amb la col·laboració del programa Al teu gust, aliments del Pallars, que agrupa els productors agroalimentaris de la comarca.

Tremp, 16 de febrer de 2019.

Comments are closed.