El Geoparc Mundial UNESCO Orígens acull la 8a edició del camp de treball internacional Reading life in the rocks

  • 9 joves de diferents nacionalitats, d’entre 18 i 23 anys han realitzat

tasques de conservació als municipis de Talarn, Salàs de Pallars i Baix Pallars

Després d’un any sense celebració, el Geoparc mundial de la UNESCO Orígens ha acollit, de nou, entre el 8 i el 22 d’agost, la 8a edició del camp de treball internacional Reading life in the rocks.

Enguany han participat 9 joves de França, Itàlia, Alemanya, Turquia i Catalunya que han realitzat tasques vinculades a la restauració del patrimoni natural i cultural en tres indrets de la zona del Geoparc Mundial de la UNESCO. En concret han treballat a tres municipis diferents:

  • Salàs de Pallars on s’han realitzat accions al voltant de l’ermita de Sant Cebrià. En concret, s’ha recuperat un tram de camí d’uns 50 metres que estava totalment perdut i s’han reconstruït uns 30 metres del mur de pedra seca que limita el camí que puja a l’ermita.
  • Talarn amb actuacions d’adequació i millora al voltant del forn de calç.
  • Baix Pallars amb la recuperar i la conservació d’algunes parets de pedra seca del camí d’Arboló.

Els joves han estat rebuts per les institucions implicades en les actuacions, han rebut informació del Geoparc i han realitzat diferents activitats per descobrir el ric patrimoni que alberga aquest territori declarat per la UNESCO. Així, algunes de les visites que es destaquen són l’Epicentre, centre de visitants del Geoparc, el coll de tintanosure d’Isona, el Parc Astronòmic del Montsec, les Botigues Museu de Salàs, la Casa de la Sal o l’excursió a la Vall Fosca i el Parc Nacional d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici. Aquestes activitats de lleure han ser possibles gràcies al suport i la implicació de diferents institucions.

Aquest camp de treball ha estat organitzat per la Direcció General de Joventut i gestionat per la Coordinadora Rural de Catalunya (CRUC), amb la col·laboració del Geoparc Mundial de la UNESCO Orígens, els ajuntaments de Talarn, de Salàs de Pallars, de Baix Pallars, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

Reading life in the rocks és un camp de treball que es va iniciar l’any 2013. Els joves, durant aquests anys, han anat realitzant tasques a diferents indrets del Geoparc i alhora es vinculen i interactuen amb la població local. Al mateix temps, els joves descobreixen les riqueses del territori Geoparc i es fan conscients de la importància de la seva conservació, tot convertint-se en ambaixadors d’aquest territori.

Comments are closed.