El Geoparc mundial UNESCO Orígens llança el seu mapa turístic interactiu

  • El visor ajudarà al visitant a trobar aquells indrets destacats del Geoparc mundial UNESCO Orígens
  • Al mapa s’hi troben uns 200 elements destacats del Geoparc Orígens, entre activitats, rutes, centres d’interpretació, llocs d’interès geològic i cultural, àrees de lleure o miradors
  • Es troba disponible a la home de la pàgina web del Geoparc Orígens www.geoparcorigens.cat

El Geoparc mundial UNESCO Orígens ha publicat avui a la seva pàgina web un mapa interactiu que permet que el visitant tingui al seu abast els indrets i activitats recomanades pel Geoparc. Se’ns dubte és una eina que facilita la realització d’experiències i millora la qualitat de la destinació turística.

Visor turístic Geoparc Orígens_Epicentre

El mapa disposa d’uns 200 elements entre els quals hi ha activitats, rutes, centres d’interpretació, llocs d’interès geològic, biològic i cultural, àrees de lleure o miradors. Cada un d’aquests elements està georeferenciat i disposa d’una descripció amb imatge i enllaç a una pàgina web de referència.

El mapa interactiu està penjat a la web d’inici del Geoparc Orígens www.geoparcorigens.cat. Es pot consultar des de diferents dispositius i està especialment adaptat per a dispositius mòbils que, connectats al GPS, permet ubicar al visitant al mapa i facilitant la realització d’experiències recomanades.

Visor turístic Geoparc Orígens_pc
Visor turístic Geoparc Orígens_mobil

A l’esquerra, el visor a la pantalla de l’ordinador. A la dreta, el visor a la pantalla del mòbil, amb la geolocalització activada.

El visor s’ha desenvolupat amb tecnologia innovadora de sistemes d’informació geogràfica de codi obert que permeten que els tècnics del Geoparc puguin afegir nous elements o bé editar els existents de forma senzilla  i interactiva. Això permetrà que aquesta nova eina turística es vagi actualitzant i ampliant i s’espera que esdevingui una eina especialment útil per a tots aquells interessats en conèixer els atractius del Geoparc Orígens. Aquest visor, realitzat per l’empresa PSIG, ha estat possible gràcies a la col·laboració del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació del Lleida en el marc de la digitalització del Geoparc. Aquesta acció també compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya. També cal destacar la implicació dels equipaments, empreses col·laboradores del Geoparc i altres entitats que hi surten representades.

Comments are closed.