El Geoparc Orígens celebra el Geolodía de Lleida a Àger amb èxit de participació

  • El Geoparc Orígens acull una nova edició del Geolodía Lleida.
  • La serra del Montsec al municipi d’Àger ha estat l’escenari del Geolodía Lleida 2022.
  • El Geolodía és l’esdeveniment més important de divulgació de la geologia a nivell espanyol i que se celebra, cada any, simultàniament el mateix cap de setmana.

Aquest diumenge 8 de maig s’ha celebrat el Geolodía 2021. Aquesta jornada, impulsada per la Sociedad Geológica de España, amb ànim de divulgar la geologia, realitza anualment excursions a diferents províncies de tota la península, el mateix cap de setmana.

Segona parada a l’entrada del Congost de Mont-rebei amb un dels tres grups participants.

El Geoparc Orígens acull un any més el Geolodía de la provincia de Lleida que es converteix en una activitat d’èxit que exhaureix les places amb molts dies d’antelació. En la modalitat presencial d’aquest any s’han habilitat tres grups que han acollit més de 70 persones.

Última parada davant el poble d’Agulló amb un dels tres grups participants.

Cinc experts de diferents institucions com són l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, el Geoparc mundial de la UNESCO Orígens, la Societat internacional de geologia i mineria per al desenvolupament i gestió del territori o la Universitat Autònoma de Barcelona, han acompanyat els participants per les parades proposades: ermita de la Mare de Déu de la Pertusa, Corçà i Agulló.

Tercera parada a Corçà amb un dels tres grups participants.

Les diferents parades han permès parlar sobre “El Montsec i la formació de la Vall d’Àger” títol d’aquesta activitat divulgativa. Els participants han descobert els diferents tipus de roques que formen el Montsec i les seves edats, el procés de formació dels Pirineus o la història de les mines de carbó de Corçà.

Explicació dels diferents tipus de carbó i de les mines de Corçà.

Comments are closed.