El Geoparc Orígens, un espai del Passaport Edunauta

El Geoparc mundial UNESCO Orígens s’ha inscrit com a espai del Passaport Edunauta dins el territori del Pallars Jussà, a través del Servei Educatiu del Pallars.

A partir d’ara, aquelles activitats destinades a infants de 9-11 anys directament realitzades pel Geoparc com la Setmana dels Geoparcs Europeus o la celebració dels Dies Internacionals seran anunciades a la web https://www.passaportedunauta.cat/

Què és el Passaport Edunauta?

El Passaport Edunauta és un projecte de creació d’oportunitats educatives i d’aprenentatges fora de l’escola, en principi per a infants de 3r i 4rt de primària. Els infants aprenen en molts espais i en molts moments diversos a part de  l’escola: a casa, a la plaça, a l’esplai, a la biblioteca.

Aquestes activitats estaran organitzades des dels espais edunautes, com és el Geoparc Orígens, les destinacions d’aprenentatge a les quals els edunautes podran viatjar i viure experiències d’aprenentatge diverses.

Amb la realització d’aquestes activitats, aconseguiran segells per al seu passaport que acreditaran tant la seva participació a les activitats com els seus aprenentatges. 

La Fundació Jaume Bofill i la Cooperativa +Educació s’uneixen per portar la metodologia dels passaports d’aprenentatge als municipis de Catalunya i té com a lema Territoris que connecten oportunitats. 

Com funciona?

El Passaport Edunauta dóna accés a viatjar per la galàxia dels aprenentatges, a aturar-se a les destinacions d’aprenentatge triades per viure-hi una activitat educativa i atresorar segells en el passaport.

És un document físic, personal i intransferible, a mode de diari d’aprenentatge d’aquest viatge interplanetari, que ajudarà l’infant a recordar el seu viatge, el que ha après i l’experiència que suposa aprendre..

A través de les seves pàgines, els infants podran crear i registrar el seu itinerari educatiu (tipus d’activitats escollides i realitzades), inserir-hi records de la seva experiència (fer-hi dibuixos, enganxar-hi fotografies, escriure-hi comentaris…), reflexionar sobre el seu propi procés d’aprenentatge (què ha après i quins superpoders ha posat en acció) i atresorar els segells aconseguits.

A la pagina web del passaport es poden trobar els passos per a adherir-s’hi.

Comments are closed.