El Geoparc Orígens participa per tercer any consecutiu al programa de Biblioteques amb DO

  • El Geoparc finança la sortida visita enoliterària del programa de Bibliotques amb DO que organitza la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp.
  • Els assistents han gaudit d’una visita enoliterària amb els singulars cups de pedra de l’edat mitjana del celler Castell d’Encús com a fil conductor.

Dins del cicle d’activitats Biblioteques amb DO, el dissabt e29 de febrer al matí es va realitzar una sortida enoliterària al celler Castell d’Encús amb interpretació geològica.

La visita vaseguit un recorregut per les restes de l’antic poblat, castell i ermita de Castell d’Encús i donant importància als cups de pedra que provenen del període medieval i que s’usen pel procés de fermentació del vi.

 

 

 

 

 

 

 

 

L’activitat ha estat conduïda gràcies a la col·laboració del geòleg Xavier Mir, coordinador científic del Geoparc Mundial UNESCO Orígens que posat en valor la formació geològica de la Conca de Tremp i la zona de les vinyes.

 

 

 

 

 

 

 

L’explicació de les vinyes i el procés d’elaboració del vi ha estat realitzada per Adriana Monsó enòloga de Castell d’Encús.  Durant la visita s’ha realitzat un tast de vins del celler i s’ha combinat amb la lectura de poemes relacionats amb el vi  de M.Mercè Marçal, Josep Borrell, Jordi Pàmias i Dolors Miquel. Un dels poemes ha estat recitat per l’escriptora de capçalera de la Biblioteca de Tremp, Maria Barbal.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquesta activitat, com la resta que es desenvolupen dins del cicle Biblioteques amb DO pretén acostar diferents públics al món del vi en general i en concret als projectes vitivinícoles de la comarca, alhora que crea lligams entre elles i altres empreses del món de la gastronomia.

L’activitat que s’ha dut a terme porta per títol Lectures dels paisatges i vins del celler Castell d’Encús. Aquesta activitat s’ha realitzat en exclusiva per al cicle de Biblioteques amb DO en què participa la Biblioteca de Tremp. L’activitat compta amb el patrocini del Geoparc Orígens i que ha estat organitzada per la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp alhora que compta amb la col·laboració del programa Al teu gust, aliments del Pallars, que agrupa els productors agroalimentaris de la comarca.

Comments are closed.