Primer curs-concurs d’interpretació de sòls al camp

La setmana de l’1 al 6 de juliol es va celebrar al Centre de Suport Territorial Pirineus de l’ICGC el Primer curs-concurs d’interpretació de sòls al camp, inclòs en els cursos de la Universitat d’Estiu de la Universitat de Lleida (UdL).

En primer lloc es va impartir un curs teoricopràctic d’edafologia per, a partir de l’observació i descripció al camp dels diferents sòls, promoure el seu estudi i interpretació, aprendre a observar edafopaisatges i entendre la formació i el comportament dels sòls.

En segon lloc es va celebrar un concurs d’àmbit estatal de descripció i interpretació de sòls al camp que consistia en la descripció de 4 perfils de sòls per equips i de forma individual. En la modalitat per equips el premi va ser per al grup format per alumnes de la Universidad Miguel Hernández d’Elx i en la modalitat individual per a una alumna de màster de la Universitat de Lleida. Les descripcions van ser avaluades pel personal docent del curs.

L’equip guanyador participarà en el concurs internacional de Glasgow ‘2022, organitzat en el marc del Congrés Internacional de la Unió Internacional de les Ciències del Sòl.

Aquest curs-concurs ha estat organitzat conjuntament per la Universitat de Lleida, la Sociedad Española de la Ciencia del Suelo i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. Hi ha col·laborat la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, l’Ajuntament de Tremp, el Geoparc Conca de Tremp-Montsec i l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran.

Comments are closed.