RESOLT EL 4t PREMI DE FOTOGRAFIA “PAISATGES DEL PASSAT”

El premi Paisatges del Passat ha estat per Toni Sirera, per la seva obra Sant del Bosc i el premi científic per Kike Herreo amb la Roca del Bolet sota el cel Starlight.

 

Tremp, 13 de setembre de 2018. El Jurat de la 4a edició del Premi de fotografia Paisatges del Passat, format per Esther Jimenez Dolç, de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya; Jordi Peró Enjaume, fotògraf; Núria Verdeny, del Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp-Montsec,i Laura Soriano, regidora de Joventut i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Tremp es va reunir el passat divendres 7 de setembre per escollir les obres guanyadores d’entre les 67 presentades a concurs.

El primer Premi ha estat per a Toni Sirera i Moreno i la seva fotografia “Sant del Bosc”, una fotografia evocadora d’un petit fragment del Montsec de Rúbies en què la protagonista és l’Ermita de Sant Salvador del Bosc il·luminada per la sortida del sol. Contribueix a la força i la bellesa de la imatge la neu que cobreix el bosc.

D’altra banda, el Jurat ha considerat que el mereixedor del premi científic és Kike Herrero, per l’obra “La Roca del Bolet”, presa al municipi d’Isona i Conca Dellà i que mostra la peculiar forma de la roca erosionada sota un magnífic cel de Starlight.

 

Sant del Bosc – Toni Sirera

Roca del Bolet – Kike Herrero

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’accèssit ha estat per a Eulàlia Goberna, amb la fotografia “Hora de dinar”, una fotografia de colors vibrants que reuneix geologia, lleure a la natura i originalitat.

Hora de dinar – Eulàlia Goberna

Serra Carreu – Ivan Almirall

 

 

A més, el Jurat ha convingut fer una menció especial per l’obra Carreu, d’Ivan Almirall; en la qual s’aprecia, des de la Serra de Carreu (Abella de la Conca), l’extensió de la mateixa serra, la Conca de Tremp al darrera i el Congost de Montrebei, al fons.

 

 

L’acte de lliurament de premis tindrà lloc properament i es complementarà amb una exposició de les 24 fotografies seleccionades pel Jurat.

L’Ajuntament de Tremp va crear el Premi de fotografia Paisatges del Passat l’any 2014 amb el suport de diverses entitats i institucions, per tal de posar en valor la riquesa geològica del Pallars Jussà, en general, i de la Conca de Tremp, en particular. El Geoparc Mundial de la UNESCO hi participa amb la dotació del premi a la millor fotografia científica.

 

———————————————————————————————

Per a més informació:

Ajuntament de Tremp

Comments are closed.