Pallars Gastronòmic. Entrega de un plafó de fusta com a distintiu del col·lectiu de Pallars Gastronòmic
  • La campanya vol reivindicar i donar a conèixer la qualitat de la cuina i els productes d’aquestes comarques.

Gerri de la Sal. 22 d’octubre de 2024. Més de trenta empreses agroalimentàries i de restauració del Pallars Sobirà i Pallars Jussà s’han reunit aquest matí a Gerri de la Sal per presentar la campanya Pallars Gastronòmic. Son un grup d’empreses que representen un col·lectiu molt més nombrós, format per gairebé quaranta restaurants i quaranta empreses agroalimentàries, que volen treballar conjuntament per promocionar i divulgar la riquesa gastronòmica d’aquestes terres.
Les vuitanta empreses han signat una carta de compromisos en que acorden treballar conjuntament i promocionar el producte i la gastronomia pallaresa; defensar la cultura gastronòmica i la identitat de productes com la girella, el xolís, o el formatge de tupí; vetllar per reduir el malbaratament alimentari o treballar d’acord a paràmetres de responsabilitat social. Les empreses que s’han trobat avui al Museu de Gerri s’emporten un plafó de fusta com a distintiu del col·lectiu, que mostraran públicament als seus establiments, en que hi ha la seva foto impresa juntament amb els compromisos adquirits.

Fotografia entrega de un plafó de fusta com a distintiu del col·lectiu de Pallars Gastronòmic.
Entrega de un plafó de fusta com a distintiu del col·lectiu de Pallars Gastronòmic

La jornada d’avui també ha servit per debatre les accions que es portaran a terme l’any que ve, que se centraran en la comunicació per reforçar la marca, generar un relat que promogui la identitat gastronòmica o publicar un calendari d’esdeveniments compartit. També es vol seguir potenciant el treball col·laboratiu a través de gastrotrobades en que participin tots els agents implicats, ampliant la campanya a noves empreses i nous sectors.
A la jornada també han assistit tècnics i regidors de l’Ajuntament de Tremp i de l’Ajuntament de Sort que, amb els programes Al teu gust. Aliments del Pallars i Sobirà Dinàmic, donen suport tècnic a la iniciativa, i el Geoparc Orígens i la Generalitat de Catalunya com a entitats col·laboradores.
Els promotors de la iniciativa esperen que la jornada d’avui serveixi per sumar noves adhesions empresarials, sumant també al sector del comerç de l’alimentació i els allotjaments, i per consolidar el suport tècnic i econòmic de les institucions públiques.

Més informació:
https://pallarsgastronomic.cat/
Al teu gust. Aliments del Pallars – alteugust@tremp.cat – 973 65 00 05
Sobirà Dinàmic – hola@sobiradinamic.cat – 973 620 010