El Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp- Montsec promou activitats turístiques sostenibles i innovadores

La iniciativa porta el nom de “Gaudeix el Geoparc” i vol donar a conèixer els valors del territori tot promocionant les empreses locals.

 El Geoparc presenta un cicle d’activitats mensual amb entregues trimestrals. La primera entrega recull les activitats d’hivern. Per al mes de febrer es promou una activitat guiada amb raquetes de neu a la zona de la Vall Fosca on s’explicarà com les allaus modelen el paisatge. Al mes de març es farà una activitat de descoberta naturalística a Espluga de Cuberes, a la Reserva de Boumort. Consulta les activitats.

 

 

 

 

 

 

 

 

L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure les empreses locals existents i incentivar la creació de noves empreses que ofereixin activitats innovadores que integrin els diferents patrimonis i tinguin la geologia com a base. Per garantir la sortida d’aquestes activitats, el Geoparc en farà promoció i s’encarregarà de cobrirà les despeses, en cas que no s’arribi al mínim d’inscrits. Aquesta és una experiència model de bones pràctiques que ha portat a terme el Geoparc Mundial de la Costa Basca i que adaptem al nostre territori.

Aquest calendari d’activitats reforça un dels objectius dels Geoparcs que és el d’actuar com una eina de desenvolupament local, generant i recolzant activitats econòmiques sostenibles al territori. Alhora, s’enforteix la figura del guia que aporta un gran valor afegir a l’experiència turística, i això ajuda a consolidar llocs de treball i generar ocupació.

Comments are closed.