La Vall de Siarb, escenari del Geolodía de Lleida

  • La Vall de Siarb, al Parc Natural de l’Alt Pirineu ha estat el lloc on s’ha celebrat el Geolodía Lleida que ha recuperar la seva modalitat presencial.
  • El Geolodía té la finalitat de divulgar la geologia a tots els públics i se celebra, cada any, simultàniament a totes les províncies d’Espanya

El dissabte 8 de maig s’ha celebrat el Geolodía 2021. Aquesta jornada, impulsada per la Sociedad Geológica de España, amb ànim de divulgar la geologia, realitza anualment excursions a diferents indrets.

Després de l’edició virtual de l’any passat, enguany s’ha pogut reemprendre la modalitat presencial amb la realització de tres sessions amb grups reduïts.

Més d’una trentena de participants han pogut gaudir de l’entorn de la Vall de Siarb, al Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Quatre geòlegs experts de diferents institucions com són l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, el Geoparc mundial de la UNESCO Orígens o la Societat internacional de geologia i mineria per al desenvolupament i gestió del territori han acompanyat els participants per les tres parades proposades: Port del Cantó, Santa Creu de Llagunes i el Jardí de Roques de Rubió. Aquests tres punts han permès parlar sobre els diferents tipus de roques, el procés de formació dels Pirineus i els éssers vius que hi vivien fa uns 250 milions d’anys (Ma). Finalment, al Jardí de Roques s’han fet explicacions sobre les roques que afloren al Parc, els minerals associats i l’evolució de les espècies en un passeig de gairebé 300 Ma.

Imatges de dues de les parades del Geolodía Lleida 2021. A dalt – Primera parada amb l’Olga Costa del ICGC i el Dr. Josep Maria Mata Perelló a la parda del Port del Cantó. A l’esquerra – segona parada amb el Xavi Mir, coordinador científic del Geoparc Orígens,

Comments are closed.