El Geoparc mundial UNESCO Orígens participa a la Fira Internacional de Turisme de Madrid a l’estand dels Geoparcs Mundials de la UNESCO

  • S’ha tingut l’oportunitat de presentar l’estat actual del projecte de Realitat Virtual del Geoparc Orígens a nivell estatal.
  • 13 Geoparcs espanyols, juntament amb Geoparcs de la Xarxa de Llatinoamèrica i del Carib promouen els geoparcs com a destinacions turístiques innovadores.
  • Commemoració del 20è aniversari de la Xarxa Mundial de Geoparcs.

25 de gener de 2024, Geoparc mundial UNESCO Orígens

Ahir 24 de gener va tenir lloc, al pavelló 7 de FITUR, Fira Internacional de Turisme de Madrid, l’acte de presentació del projecte de Realitat Virtual del Geoparc Orígens. El projecte té per objectiu convertir el Geoparc en un museu a l’aire lliure per donar a conèixer el nostre patrimoni natural i cultural mitjançant experiències immersives memorables. El projecte es troba en una fase de recerca i es preveu que en els propers anys s’aniran implementant rutes específiques al llarg de tot el territori. Aquest projecte compta amb el finançament del Ministeri de Ciència i Innovació i per la Unió Europea NextGenerationEU/PRTR.

Estand del Geoparcs espanyols a FITUR 2024

El president de la Diputació de Lleida fent un tast del projecte de realitat virtual del Geoparc Orígens

La delegació de representants i tècnics del Geoparc Orígens va dur a terme diverses reunions institucionals amb la Diputació de Lleida, altres geoparcs espanyols, agències de viatges, i també van participar en una reunió de coordinació del Fòrum de Geoparcs espanyols amb el representant de la Xarxa Mundial.

A les 14h es va dur a terme l’acte d’obertura de l’estand dels Geoparcs Mundials de la UNESCO. Aquest estand està promogut pels Geoparcs espanyols i ofereix l’oportunitat de donar a conèixer aquests espais que atresoren un patrimoni geològic de valor internacional. L’acte va comptar a més amb la presència de representants de la Xarxa de Geoparcs de Llatinoamèrica i del Carib, convidats expressament pel Fòrum Espanyol de Geoparcs i l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional (AECID).

Una de les característiques comunes dels Geoparcs és el seu alt grau de cooperació des del nivell local fins a l’internacional. La participació a la fira és una de les accions de cooperació que els geoparcs estatals realitzen per tal de millorar la visibilitat d’aquests territoris i valors que els caracteritzen. El president de la Xarxa Mundial de Geoparcs va participar també de l’acte d’obertura de l’estant, atès que aquesta fira de turisme internacional és també el primer esdeveniment de commemoració del 20è aniversari de la creació de la Xarxa Mundial de Geoparcs. Per a la commemoració s’han organitzat una varietat d’esdeveniments, concursos, audiovisuals i una campanya a les xarxes socials durant tot l’any.

Comments are closed.