El Geoparc Orígens incorpora al seu equip Xavier Costa com a investigador del projecte VIGEOCULT

El Dr. Xavier Costa Badia s’ha incorporat recentment com a investigador a l‘equip professional del Geoparc Mundial de la UNESCO Orígens, participant de forma activa i exclusiva en el projecte de realitat virtual VIGEOCULT, documentant i fent recerca sobre el ric i divers patrimoni cultural del nostre territori.

El projecte VIGEOCULT té com a objectiu investigar sobre el patrimoni geològic, paleontològic i cultural del Geoparc Orígens, per tal d’aportar un relat acurat que permeti explicar l’evolució de la Terra, els éssers vius que l’han habitat i el llegat històric que s’ha preservat. Mitjançant experiències immersives es reconstruirà la formació dels Pirineus, com eren els darrers dinosaures que van viure a Europa, així com el patrimoni cultural del territori gràcies a la utilització de tècniques de realitat virtual i augmentada.

Aquest projecte, per la seva naturalesa, és únic a Catalunya. VIGEOCULT s’emmarca en el programa del Ministeri de Ciència i Innovació,  i compta amb fons de la Unió Europea Next Generation EU. A més, està participat pel grup de recerca Geomodels de la Universitat de Barcelona, l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, l’empresa Digivisión i el Geoparc Orígens.

L’experiència i el coneixement de la matèria per part del Dr. Xavier Costa Badia, graduat en Història, màster en Cultures Medievals i doctor en la mateixa especialitat per la Universitat de Barcelona, faran de VIGEOCULT un projecte ben documentat, diferencial, sòlid i d’interès per especialistes i visitants del nostre territori.

Comments are closed.