Visites guiades

Per gaudir d’una experiència més vivencial i plena, et recomanem que visitis el Geoparc Orígens amb un guia o amb les empreses col·laboradores. treballen en diferents àmbits del territori i ofereixen diferents possibilitats com itineraris interpretats, vols en globus, caiac o espeleologia.

Visites guiades

La majoria dels Museus i Centres d’Interpretació del Geoparc Orígens també tenen una oferta de visites guiades, tant dins dels mateixos centres com a diferents llocs d’interès com siguin jaciments paleontològics, antigues mines o castells i esglésies.

viujussa

Vine al Pallars, Viu el Jussà

A més a més, al territori hi ha el projecte  Vine al Pallars, Viu el Jussà que ofereix diferents activitats guiades, en l’àmbit turístic. És un projecte que dóna un valor afegit als allotjaments rurals de la comarca del Pallars Jussà a través activitats i sortides guiades.

Guiatges geològics

Descobrir el Geoparc de la mà dels guies experts en geologia i paleontologia de l’empresa Eureka SGN amb diferents propostes:

  • Puigcercós vell, el poble esfondrat!
  • Les Mines de Castell, la força de l’àtom.
  • La Conca de Tremp: un mar de 100 milions d’anys.
  • Els estanys de Basturs: connexió planetària.

A més de les activitats nomenades, realitzen “De la Roca a la Copa”, una activitat que combina geologia, paleontologia i enologia, amb un passeig per les vinyes de Sauvella i un tast de vi final.

Vols en globus

Globus Kontiki ofereix la possibilitat de veure el Geoparc des de l’aire amb tres zones de vol:

Contacte amb la natura

Diferents empreses realitzen guiatges interpretats o ofereixen productes per descobrir els espais natural del Geoparc i altres riqueses patrimonials:

  • Boscos madurs i fauna del Montsec: els guies de Salvatgines t’acompanyaran per descobrir la geologia, la flora i la fauna de la serra del Montsec de Rúbies i les empremtes que l’home hi ha deixat durant mil·lennis. És una activitat de tot un dia que inclou pujada en 4×4 fins al cap de la serra.
  • Cova – caiac: Zenith Aventura proposa una activitat que combina el caiac a l’embassament de Terradets (Cellers) amb una mica d’espeleologia, tot visitant la cova dels Muricecs de Llimiana.
  • Bike Holidays Pyrenees: Can Fasèrsia ofereix un pack turístic de rutes BTT, que inclou de 2 a 5 nits d’allotjament.
  • El territori compta amb un conjunt de petites bodegues que fan visites guiades amb interpretació geològica a les seves vinyes i bodegues. Les visites inclouen cata de vins, amb motius geològics, que pertanyen a la denominació d’origen Costers del Segre. Destaquem les tres bodegues que tenen conveni amb el Geoparc:  El Vinyer, Sauvella i Vila Corona.

Comments are closed.