Geotours

Els Geotours són activitats avalades pel Geoparc Orígens a través d’un conveni de col·laboració. Reben assessorament i inclouen explicació sobre el ric patrimoni geològic vinculat a cada una de les activitats.

A continuació pots trobar el llistat dels Geotours:

GUIATGES GEOLÒGICS

Descobrir el Geoparc de la mà dels guies experts en geologia i paleontologia de l’empresa Eureka SGN amb diferents propostes:

  • Puigcercós vell, el poble esfondrat!
  • Les Mines de Castell, la força de l’àtom.
  • La Conca de Tremp: un mar de 100 milions d’anys.
  • Els estanys de Basturs: connexió planetària.

A més de les activitats nombrades, realitzen “De la Roca a la Copa”, una activitat que combina geologia, paleontologia i enologia, amb un passeig per les vinyes de Sauvella i un tast de vi final.

VOLS EN GLOBUS

Globus Kontiki ofereix la possibilitat de veure el Geoparc des de l’aire amb tres zones de vol:

CONTACTE AMB LA NATURA

Diferents empreses realitzen guiatges interpretats o ofereixen productes per descobrir els espais natural del Geoparc i altres riqueses patrimonials:

  • Boscos madurs i fauna del Montsec: Els guies de Salvatgines t’acompanyaran per descobrir la geologia, la flora i la fauna de la serra del Montsec de Rúbies i les empremtes que l’home hi ha deixat durant mil·lennis. És una activitat de tot un dia que inclou pujada en 4×4 fins al cap de la serra.
  • Cova caiac: Zenith Aventura proposa una activitat que combina el caiac a l’embassament de Terradets (Cellers) amb una mica d’espeleologia, tot visitant la cova dels Muricecs de Llimiana.
  • Bike Holidays Pyrenees: Can Fasèrsia ofereix un pack turístic de rutes BTT, que inclou de 2 a 5 nits d’allotjament.
  • Al Parc de les Olors de Claverol s’hi poden realitzar visites guiades amb tast d’infusions d’herbes aromàtiques i mel d’elaboració pròpia. A l’estiu es porta a terme un taller de ratafia (licor local).
  • El territori compta amb un conjunt de petits cellers que realitzen visites guiades amb interpretació geològica a les seves vinyes i cellers. Les visites inclouen tasts de vins, amb motius geològics, que pertanyen a la denominació d’origen Costers del Segre. Destaquem els tres cellers amb conveni amb el Geoparc:  El VinyerSauvellaiVila Corona.

Comments are closed.